Η ωμοφαγία αποτελεί πλέον παγκόσμια τάση και στηρίζεται στην ιδέα του μη μαγειρεμένου φαγητού. Η ωμοφαγική διατροφή είναι κατά βάση χορτοφαγική, εφόσον αποφεύγει οτιδήποτε ζωικό και υποστηρίζει πως το μαγείρεμα των τροφών αλλοιώνει ή ακόμα και καταστρέφει τα πολύτιμα συστατικά τους. Οι ωμοφάγοι λατρεύουν τα φρούτα και τα λαχανικά, όπως αυτή η πολύ νόστιμη συνταγή με παντζάρι!
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 1 μεγάλο παντζάρι σε ροδέλες (κομμένο σε λεπτά τσιπς)
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του και ο χυμός του)
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις φέτες από παντζάρι και ανακατεύουμε ξανά ώστε να πάει παντού η σος.
Tip
Οι ωμοφάγοι αποφεύγουν τη λακτόζη και οτιδήποτε ζωικό και λατρεύουν τους σπόρους, τους ξηρούς καρπούς, τα φρούτα και τα λαχανικά.
Θερμίδες: 200/ μερίδα