Τα πιο συχνά λάθη που κάνεις σαν μαμά (και μετά μετανιώνεις)

Σίγουρα κάνεις λάθη σαν μαμά! Σημασία έχει να τα αναγνωρίζεις και να προσπαθείς για το καλύτερο.
Τα πιο συχνά λάθη που κάνεις σαν μαμά (και μετά μετανιώνεις)Είσαι σίγουρη πώς κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για το παιδί σου, πόσο μάλλον δίνεις το καλύτερο κομμάτι του εαυτού σου; Σίγουρα, θα υπάρχουν στιγμές που κάνεις και συ λάθη όπως όλες οι μαμάδες. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να μάθεις ποια είναι αυτά, ώστε να μην τα επαναλάβεις;

Σου φαίνεται παράξενη η (φυσιολογική) συμπεριφορά των παιδιών

Είτε κάνει παράξενες γκριμάτσες, είτε βγάζει αστείους ήχους, είτε μιμείται το αρκουδάκι, είτε συμπεριφέρεται σαν γατάκι, θυμήσου: Είναι παιδί και απλά είναι... παιδί. Οπότε, τέτοιες συμπεριφορές αντιμετώπισέ τες ως φυσιολογικές, παρόλο που εσένα μπορεί να σου φαίνονται περίεργες, γιατί πολύ απλά δεν είστε το ίδιο.

Μιλάς σε έντονο ύφος και τους φωνάζεις

Το να τα χάσει κάποια στιγμή μια μαμά και να μην ξέρει πώς να συμπεριφερθεί, μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογικό. Όμως, το να φωνάζεις στα παιδιά για το πώς θα ανέβουν στις σκάλες και να ουρλιάζεις μέσα στη μέση του δρόμου είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις. Να θυμάσαι: για να μάθουν να σε σέβονται, πρέπει και συ να τα σέβεσαι. Οπότε, με το να τους φωνάζεις συνεχώς δείχνεις κι εσύ από την πλευρά σου πως δεν τα σέβεσαι, ενώ τα απομακρύνεις απο κοντά σου.

Τρέχεις συνεχώς από πίσω τους 

Είναι καλό να είσαι προστατευτική και να είσαι κοντά στα παιδιά σου, όμως εσένα θα σου άρεσε σε ένα παιδικό party να βλέπεις μια μαμά να κυνηγά συνεχώς τα παιδιά και να μην τα αφήνει να παίξουν, να λερωθούν και να περάσουν καλά; Σίγουρα όχι. Οπότε δώσε τους λίγο χώρο και άστα να νιώσουν.... παιδιά. Τι πιο φυσιολογικό; 

Δεν συμπεριφέρεσαι στο κάθε παιδί ξεχωριστά

Όταν έχεις περισσότερα από ένα παιδιά, ίσως είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιείς ένα συγκεκριμένο τύπο συμπεριφοράς για όλα προκειμένου να είσαι δίκαιη, όμως είναι μια μέθοδος που πρέπει να την αποφεύγεις. Ο λόγος; Το κάθε παιδί λειτουργεί διαφορετικά σε κάθε συμπεριφορά, θα πρέπει και συ όσο γίνεται να έχεις μια διαφορετική αντιμετώπιση.