East Pearl: Η crispy duck στα καλύτερά της

Μέσα σε λίγα μόνο τετραγωνικά έχει καταφέρει να χωρέσει η γευστική παράδοση της καντονέζικης κουζίνας, κάνοντας έτσι το East Pearl εστιατόριο σταθμό στο κέντρο της Αθήνας.
East Pearl: Η crispy duck στα καλύτερά της



Το East Pearl αποτελούσε κάποτε στολίδι του Πειραιά, αλλά εδώ και τέσσερις μήνες λειτουργεί στην καρδιά της Αθήνας, προσφέροντας μία multi ethnic εμπειρία. Μικρό στο μάτι αλλά με μεγάλη ιστορία, το East Pearl ξέρει από καλή κινέζικη κουζίνα.

Μάρω Παρασκευούδη

Η ανοιχτή κουζίνα σού δίνει μία αίσθηση αμεσότητας, ενώ η γλυκύτατη σερβιτόρα που συνεννοείται ως επί το πλείστον στα αγγλικά και η βαριά διακόσμηση του χώρου φέρνει στο νου εικόνες από China Town. Το μαγαζί δεν χωράει πολλά τραπέζια, γι’ αυτό μην επιχειρήσεις να το επισκεφτείς ώρες αιχμής χωρίς να έχεις κάνει κράτηση. Υπάρχει βέβαια πάντα και η εναλλακτική του take away.

Από τα κλασικά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε είναι η τραγανή πάπια Πεκίνου, η οποία σερβίρεται χωρίς τσιγκουνιές, με αχνιστές πιτούλες, φρέσκα λαχανικά και νόστιμη σος. Μετά έρχονται τα noodles - στην εκδοχή που τα προτιμάς και σε μεγάλες μερίδες, το μοσχάρι Σετσουάν και τα τηγανιτά ρύζια. Αν θέλεις όμως να ξεφύγεις από τις κλασικές επιλογές, δοκίμασε μία ζεστή σούπα, όπως αυτή με τα λαχανικά, τα noodles και το ψιλοκομμένο μοσχάρι. Με λίγο τσίλι η γεύση θα απογειωθεί, αλλά θα χρειαστείς σίγουρα μία δύο μπύρες. Σε κινέζικο εστιατόριο βρίσκεσαι, οπότε προτίμησε την αντίστοιχη ετικέτα.

Info

East Pearl

Απόλλωνος 2 & Νίκης, Σύνταγμα, 2103211218