Μητρότητα και καριέρα μαζί; Η Olivia Wilde σού υπενθυμίζει ότι συνδυάζονται

Φωτογραφίζεται να θηλάζει το μωρό της και φέρνει πάλιστο προσκήνιο το ζήτημα του θηλασμού σε δημόσιο χώρο.
Μητρότητα και καριέρα μαζί; Η Olivia Wilde σού υπενθυμίζει ότι συνδυάζονται  - Κεντρική Εικόνα



Τον δρόμο που χάραξαν οι Gisele Bündchen και Gwen Stefani ακολουθεί η Olivia Wilde αποδεικνύοντας ότι μπορείς να είσαι ταυτόχρονα μητέρα και άψογη επαγγελματίας. Μία φωτογράφησή της στάθηκε αρκετή για να στρέψει και πάλι την κοινή γνώμη στο επίκαιρο ζήτημα του θηλασμού σε δημόσιο χώρο, αλλά και στον ρόλο της σύγχρονης γυναίκας που βιώνει κι αυτόν της μητρότητας.

Μερικά χρόνια πριν θα έμοιαζε αδιανόητο, όμως πλέον ολοένα και περισσότερες celebrities δημοσιεύουν φωτογραφίες από την πιο προσωπική στιγμή που μπορεί να έχει μία μητέρα – αυτή του θηλασμού – χωρίς όμως να χάνουν ίχνος από τη λάμψη τους. Στην περίπτωση της Olivia Wilde, η οποία πόζαρε για το περιοδικό Glamour, μπορεί το αποτέλεσμα να μοιάζει κάπως «εξωπραγματικό» μιας και η ηθοποιός δείχνει αψεγάδιαστη ενώ θηλάζει τον τριών μηνών γιο της, αλλά δεν παύει να είναι εμψυχωτικό για τις υπόλοιπες μητέρες. Μπορεί η μέση γυναίκα να είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, να έχει μαύρους κύκλους από την αϋπνία και να έχει ξεχάσει την τελευταία φορά που πήγε κομμωτήριο, αλλά οι εικόνες με τις εκάστοτε διάσημες που θηλάζουν με υπερηφάνεια, αποτελούν αναμφισβήτητα ένα θετικό σημάδι.

Την ίδια στιγμή που υπάρχει πρόοδος και εξέλιξη, οι κοινωνίες συντηρούν απαρχαιωμένες αντιλήψεις που θέλουν μία γυναίκα να μην μπορεί να έχει πολλαπλούς ρόλους. Και μπορεί μερικές αψεγάδιαστες εικόνες να μην κάνουν μεγάλη διαφορά, είναι όμως ένα λιθαράκι στον αγώνα των γυναικών να αποδείξουν ότι η ζωή τους ως γυναίκες, επαγγελματίες, φίλες, ερωμένες δεν τελειώνει μετά από τον ερχομό ενός παιδιού. Ακόμη κι αν οι celebrities εκπροσωπούν έναν ελιτίστικο τρόπο ζωής, δεν παύουν να είναι γυναίκες και μητέρες που επιθυμούν ίσα δικαιώματα και αντιμετώπιση. Κι αν οι φανταχτερές φωτογραφήσεις είναι ο μοναδικός τρόπος να το επικοινωνήσουν, ας είναι έτσι λοιπόν! Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι κάθε γυναίκα κρύβει μέσα της μία απίστευτη πηγή δύναμης και λάμψης. 

 

Photo credits: Glamour

Πηγή: thedailybeast.com