Η φοβία του πρώτου ραντεβού

Πώς θα μειώσεις τους χτύπους της καρδιάς λίγο πριν από την κρίσιμη στιγμή.
Η φοβία του πρώτου ραντεβού - Κεντρική Εικόνα



Υπάρχουν φοβίες και φοβίες σε αυτό τον κόσμο. Άλλοι φοβούνται τα αεροπλάνα, άλλοι την πολυκοσμία, άλλοι τις κατσαρίδες κλπ. Η Ράνια όμως, φοβάται τα πρώτα ραντεβού. Η ίδια, στα 32 της χρόνια έχει καταφέρει να βγει τρία μόνο ραντεβού γιατί πολύ απλά είναι μία συγκυρία που την κάνει να πανικοβάλλεται. Κόβεται η ανάσα της, τρέμουν τα πόδια της, τη λούζει κρύος ιδρώτας με αποτέλεσμα να παίρνει ηρεμιστικά όταν έρχεται εκείνη η στιγμή και φυσικά να δείχνει έναν πολύ κακό εαυτό, καθόλου αντιπροσωπευτικό. Η Ράνια λοιπόν ήταν η αφορμή για να συγκεντρώσω 5 πράγματα που μπορεί να μειώσουν τους χτύπους της καρδιάς λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη στιγμή.

Σκέψου…αρνητικά

Καταρχήν, προσπάθησε να απομυθοποιήσεις το πρόσωπο που θα συναντήσεις. Άφησε για λίγο στην άκρη την ενδεχομένως τέλεια εικόνα που έχεις σχηματίσει και ξεκίνα να φαντάζεσαι συγκυρίες και καθημερινές καταστάσεις που δεν είναι και τόσο κολακευτικές. Μην προβάλλεις σε εκείνον ιδανικά  χαρακτηριστικά που ακόμα δεν ξέρεις αν έχει. Κάπου διάβασα ότι η ατάκα «αυτός είναι ο άντρας της ζωής μου» είναι μία από τις πιο λανθασμένες και πρόωρες σκέψεις που μπορεί κάποιος να έχει με δεδομένο ότι η ζωή θα δείξει αν όντως αυτός είναι ο άντρας της ζωής σου. Μέχρι να το ανακαλύψεις, μπορείς να σκέφτεσαι ότι ο «άντρας της ζωής σου» μπορεί να είναι τσιγκούνης, «μαμάκιας», αγενής, να μην έχει χιούμορ και άλλα τέτοια χαρακτηριστικά. Είναι από τις λίγες φορές που η αρνητική σκέψη θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη…

Κάνε ασκήσεις πριν βγεις

Όπως είναι γνωστό, η γυμναστική είναι το No1 αγχολυτικό. Καλό θα ήταν λοιπόν μερικές ώρες πριν το ραντεβού σου να πας για τρέξιμο ή μια βόλτα στο βουνό για να πάρεις λίγο καθαρό αέρα.

Ξέχνα το ραντεβού

Ένας άλλος τρόπος που μπορεί να σε κάνει να ξεχαστείς είναι να φορτώσεις το πρόγραμμά σου. Φρόντισε την ημέρα του ραντεβού να έχεις επαγγελματικές υποχρεώσεις, ή ζήτα από φίλους σου να σε επισκεφτούν στο σπίτι σου και να σου αποσπάσουν την προσοχή με τα δικά τους ζητήματα. Προσπάθησε να είσαι συνέχεια απασχολημένη αλλιώς θα κάθεσαι να κοιτάς τον τοίχο, η ώρα θα περνά βασανιστικά αργά με αποτέλεσμα να ανεβαίνει και η πίεση…  

Προσοχή στα ρούχα

Σημαντικό για την ψυχολογία σου είναι το τι θα φορέσεις. Προτίμησε τα ρούχα που θα σε κάνουν να νιώθεις άνετα, κι ας μην είναι τόσο σέξι όσο θα ήθελες. Μην επιλέξεις κάτι που σε στενεύει, που κόβει την ανάσα σου ή που αποσπά την προσοχή σου γιατί είναι σίγουρο ότι θα εντείνει τη νευρικότητά σου.   

Πιες και κανένα κρασάκι…

Τέλος, δεν είναι κακή ιδέα να πιείς από πριν ένα ποτήρι κρασί. Ειδικά το κόκκινο κρασί έχει αποδειχτεί ότι έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, μειώνει το στρες και περιορίζει τις εντάσεις.