Μήπως η τεχνολογία καταστρέφει τη ζωή σου;

Από την επικοινωνία με τους γύρω σου μέχρι την συγκέντρωση πληροφοριών και την ενημέρωση από όλο τον κόσμο, η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη. Την ίδια στιγμή όμως επηρεάζει αρνητικά τη σχέση σου με φίλους, σύντροφο, συναδέλφους, ακόμα κι αυτή με τον ίδιο σου τον εαυτό.
Μήπως η τεχνολογία καταστρέφει τη ζωή σου;



Δεν μπορείς καν να διανοηθείς πώς ήταν η ζωή σου πριν τα smartphones και το facebook. Αν όμως σταματήσεις για λίγο να βγάζεις selfies, να ανανεώνεις status, να παίζεις candy crush saga, θα καταλάβεις ότι η τεχνολογία σού καταστρέφει τη ζωή. Η αλήθεια είναι σκληρή, αλλά στην πραγματικότητα η τεχνολογία επηρεάζει κατά πολύ την σχέση σου με τον σύντροφο, τις φίλες, ακόμα και με το αφεντικό σου. Σου δίνουμε εννέα λόγους για να πειστείς.

  1. Δεν μπορείτε να απολαύσετε ένα ωραίο γεύμα αν πρώτα δεν βγάλει κάποιος μία φωτογραφία για το instagram. Το φαγητό κρυώνει, και κανείς δεν ασχολείται με το θέμα της βραδιάς (πχ επέτειος ή γενέθλια), αφού το παν είναι μία ωραία λήψη και μία έξυπνη λεζάντα.
  2. Δημιουργούνται προβλήματα στη δουλειά σε σημείο που κινδυνεύει η θέση σου. Ενημερώνεις το αφεντικό σου ότι έπαθες τροφική δηλητηρίαση και φεύγεις για τριήμερο. Η φίλη σου όμως ξεχνιέται και σε κάνει tag σε φωτογραφία με λεζάντα «Best friends στην Άνδρο». Είναι ζήτημα χρόνου μέχρι να το δει κάποιος συνάδελφος και να σε καρφώσει ή το ίδιο σου το αφεντικό (γιατί είστε φίλοι, είπαμε;)
  3. Νιώθεις ότι πρέπει να γυρίσεις ταινία μικρού μήκους από τις διακοπές σου. Από το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα μέχρι την τέλεια αστακομακαρονάδα που μοιράστηκες με τον καλό σου, όλα είναι στα social media. Λίγο κουραστικό, δεν νομίζεις;
  4. Η καταδίωξη μέσω facebook έχει αντικαταστήσει το παραδοσιακό ‘to know us better’. Δεν περιμένεις να σου πει για την πρώην του, αφού μόνο το ΑΦΜ της είναι αυτό που δεν ξέρεις. Όχι, το stalking δεν δείχνει το ενδιαφέρον σου για τον άλλον.
  5. Δεν μένεις ποτέ μόνη σου. Από πότε δεν μπορείς να αντέξεις ούτε τρία λεπτά μόνη σου στην τουαλέτα ή δεν έχεις τι να κάνεις στο σπίτι σου;
  6. Υπάρχει μία πίεση να επισημοποιήσετε την σχέση σας στο facebook και εκτυλίσσονται σκηνές ζήλιας αν ένας από τους δύο δεν θέλει να το κάνει.
  7. Πλέον κάθε χωρισμός γίνεται δημόσιος. Τραγούδια με νόημα, ειρωνικές ατάκες και φωτογραφίες του τύπου περνώ και μόνη μου καλά γεμίζουν ασφυκτικά το timeline φίλων και γνωστών.
  8. Ο ποιοτικός χρόνος έχει χαθεί για τα καλά, αφού κάθε φορά που συναντιέσαι με την οικογένεια ή τους φίλους σου περνάς τον χρόνο σου με το κινητό στα χέρια. Το twitter δεν πρόκειται να πάει πουθενά, οπότε μήπως να σκεφτόσουν να κοινωνικοποιηθείς με άλλους ανθρώπους;
  9. Η πλειοψηφία των αλληλεπιδράσεων με άλλους ανθρώπους γίνεται μέσω μηνυμάτων, οπότε πλέον το να πάρεις κάποιον τηλέφωνο φαίνεται περίεργο.