Μικρά μυστικά για πιο υγιές δέρμα

Φρόντισε το δέρμα σου χωρίς να το παρακάνεις και να το πιέζεις
Μικρά μυστικά για πιο υγιές δέρμα



Πόσα βράδια έχω περάσει σαν έφηβη στον καθρέφτη κοιτάζοντας τα σπυράκια μου και πόσο επιθετικά τους έχω φερθεί χρησιμοποιώντας τόνους από προϊόντα για να πετύχω τον «τέλειο καθαρισμό», για να καταλήξω μετά από πολλά χρόνια στην αλήθεια: η επίθεση δεν είναι η λύση, μικρά και διακριτικά tips θα κάνουν το ταλαιπωρημένο δέρμα σου να φαίνεται πιο υγιές και λαμπερό, συνδυάζοντας σωστή διατροφή με ήπια καλλυντικά προϊόντα.

Ξεκίνα με ένα καλό πρωινό

Ξεκίνα την μέρα σου με ένα σωστό πρωινό γεμάτο με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα τα οποία θα βάλουν φρένο στη χαλάρωση του δέρματος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ξυροί καρποί όπως τα αμύγδαλα θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις την μέρα σου δυναμικά και νιώθοντας χορτάτη. Αν δεν είσαι φαν των ξηρών καρπών αντικατέστησε τους με μία καλή μερίδα σολομού ή τόνου στο μεσημεριανό σου γεύμα.

Χρησιμοποίησε πάντα αντηλιακό

Δεν σημαίνει ότι επειδή το καλοκαίρι τέλειωσε ο ήλιος δεν κάνει αισθητή την παρουσία του στην καθημερινή μας πρωινή βόλτα. Τα ζεστά πρωινά μία αντηλιακή κρέμα είναι ότι καλύτερο για να σε προστατεύει από τις ακτίνες του ήλιου και να ενυδατώνει το δέρμα σου ταυτόχρονα. Αν έχεις σκοπό να κάτσεις πολλές ώρες έξω, θυμήσου να ανανεώνεις την αντηλιακή σου κρέμα κάθε τρεις ώρες, με αυτό τον τρόπο θα είσαι ξέγνοιαστη να χαρείς το Κυριακάτικο φθινοπωρινό πικ-νικ  με το αγόρι σου, δείχνοντας λαμπερή και φρέσκια.

Μην το παρακάνεις με τα γαλακτοκομικά προϊόντα

Έρευνα από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι έφηβες, καθώς και οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, που καταναλώνουν πολύ γάλα έχουν περίπου 30 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να έχουν ακμή σε σχέση με αυτές που καταναλώνουν λιγότερο. Παραδόξως, το αποβουτυρωμένο γάλα φαίνεται να είναι χειρότερη επιλογή από το πλήρες. Οι επιστήμονες δεν κατανοούν ακριβώς γιατί τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να οδηγήσουν σε ακμή, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι φυσικές ορμόνες που περιέχονται στα γαλακτοκομικά μπορεί να φταίνε για αυτό. Μην ξεχνάς ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών σήμερα έχει δυσανεξία στη λακτόζη, κάτι που όχι μόνο επηρεάζει την εμφάνιση σου εξωτερικά -αχ αυτή η φουσκωμένη κοιλίτσα που δεν μας αφήνει να φορέσουμε τίποτα- αλλά προκαλεί προβλήματα στην διαδικασία της πέψης. Αν είσαι φαν του γάλακτος –το ξέρω είμαστε πολλές- περιόρισε την πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων και περιορίσου σε αυτά που δεν περιέχουν λακτόζη.

Βελτίωσε τις βραδινές σου συνήθειες

Μετά από μια δύσκολη μέρα στο γραφείο, το μόνο που θες να κάνεις είναι να πέσεις κάτω από το μαλακό σου πάπλωμα. Ναι, ναι… είναι πολύ δύσκολο να προσπαθείς να περιποιείσαι το δέρμα σου κάθε βράδυ και το μικρό tip που θα σε βοηθήσει να γλυτώνεις χρόνο από την καθημερινή βραδινή περιποίηση, δεν είναι παρά ένα μικρό girly κουτί δίπλα στο κομοδίνο σου στο οποίο θα βάζεις τις απαραίτητες κρέμες που θα χρειαστείς πριν πέσεις να κοιμηθείς. Αντί να ξοδέψεις άσκοπα χρόνο σερφάροντας στο κινητό σου κάτω από τα σκεπάσματα, δοκίμασε να κάνεις επιτέλους αυτό το μασάζ  με την ενυδατική κρέμα νύχτας που κάθε βράδυ παραλείπεις.

Δες τα λαχανικά με άλλο μάτι

Κάθε φορά που νιώθεις πρησμένη στο πρόσωπο ή έχεις μαύρους κύκλους δοκίμασε να βάλεις μια σακούλα με κατεψυγμένα λαχανικά κάτω από τα μάτια σου για 5’ λεπτά. Όχι απλά θα δείχνεις πιο φρέσκια αλλά θα έχεις πλέον και την τέλεια δικαιολογία να αγοράζεις λαχανικά συχνότερα.

Πίνε τσάι

Ξέρω είναι πολύ δύσκολο να αντικαταστήσεις τον καφέ με το τσάι, σκέψου όμως πόση διαφορά θα δεις αν εντάξεις το πράσινο και το μαύρο τσάι στην καθημερινή σου διατροφή. Θα νιώθεις το δέρμα σου πιο υγιές και θα έχεις και ένα δυνατό σύμμαχό για μία ισορροπημένη διατροφή και δίαιτα.

Προτίμησε τα ήπια καθαρίστηκα

Ένα ήπιο καθαριστικό είναι συνήθως καλύτερο από ένα δυνατό, καθώς δεν αφήνει το δέρμα ξηρό και θα είναι πιο προσεκτικό με την ακμή σου. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς σαμπουάν και προϊόντα για το σώμα τα οποία βασίζουν την φόρμουλα τους στο νερό για να αποφύγεις συμπτώματα ξηροδερμίας.

Βελτίωσε το αέρα σου

Είναι γνωστό, και μόνο μία ώρα σε περιβάλλον καπνιζόντων είναι αρκετό για να αφήσει το δέρμα σου γεμάτο σπυράκια και τους πόρους σου κλειστούς για το υπόλοιπο της ημέρας. Φρόντισε να αποφεύγεις τους κλειστούς χώρους με καπνίζοντες και να χρησιμοποιείς ένα ήπιο καθαριστικό, βασισμένο στο νερό για να τονώσεις το δέρμα σου όταν βρίσκεται για πολύ ώρα σε μολυσμένο περιβάλλον.