Το πιο ωραίο τσιζκέικ της ζωής μου

Το έφαγα στη Μικρή Βενετία υπό ακραίες συνθήκες.
 Το πιο ωραίο τσιζκέικ της ζωής μου



Μήνες ολόκληρους με παρακαλούσε η αδερφή μου να δοκιμάσω εκείνο το τσιζκέικ φράουλα από τη Μικρή Βενετία που αποκαλούσε ως «το πιο ωραίο που έχει φάει ποτέ στη ζωή της». Μία βαρύγδουπη δήλωση που όταν κάποιος από την παρέα τη χρησιμοποιεί πέφτει σιωπή από το δέος και αμέσως μετά ξεκινάει η αμφισβήτηση.

Γιατί τις περισσότερες φορές τέτοιες δηλώσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Συνήθως αυτό που θα δοκιμάσεις είναι υπερεκτιμημένο καθώς είτε αυτός που σου το πρότεινε είχε φοβερή διάθεση όταν το γεύτηκε, είτε ήταν μεθυσμένος, είτε πεινούσε πολύ ή ήταν ερωτευμένος.  Όμως αυτή τη φορά αναγκάστηκα να πω «αδερφούλα μου, συγγνώμη που σε αμφισβήτησα». Ήταν η μέρα που για πρώτη φορά παραδέχτηκα το λάθος μου.

Η Μικρή Βενετία είναι εστιατόριο-μεζεδοπωλείο που βρίσκεται στο Κουκάκι στο γνωστό πεζόδρομο της Γ. Ολυμπίου.  Εκείνη την ημέρα, η αδερφή μου μπούκαρε στο μαγαζί και παρήγγειλε αποφασισμένη 5 τεμάχια για 4 άτομα. Πλήρωσε 22,5 ευρώ δηλαδή από 4,5 ευρώ για το κάθε κομμάτι. Της φώναξα γιατί μου φάνηκε υπερβολικό. «Με 20 ευρώ τρως 13 χοιρινά καλαμάκια» της είπα. Στην όψη του δεν με συγκλόνισε. Φύγαμε από το μαγαζί και μπήκαμε στο αμάξι. «Φάε» μου είπε κοφτά από τη θέση του οδηγού με τρομερή αυτοπεποίθηση. Παρά το γεγονός ότι δεν είχα κουτάλι, είχα εκνευριστεί τόσο πολύ με την επιμονή της που άνοιξα το καπάκι και χρησιμοποίησα τη γωνία του σαν σπάτουλα για να δοκιμάσω και να σταματήσει αυτό το παραμύθι για «το καλύτερο τσιζκέικ της ζωής της». Είχα ετοιμάσει και ατάκα. «Στέκεται» θα της έλεγα και θα περιμέναμε να πάμε σπίτι για να τα φάμε με την ησυχία μας.  

Με το που έβαλα την πρώτη μπουκιά στο στόμα μου γούρλωσα τα μάτια μου. Ο χρόνος πάγωσε και το τσιζκέικ των Starbucks έμοιαζε σαν μία σχέση που έφτασε σε τέλμα γιατί βρέθηκε ο άντρας που θα παντρευτώ. Μετάνιωνα ήδη για τα χρόνια που έχασα μακριά του.

Δεν πρόκειται να περιγράψω τη γεύση του γιατί απλά δεν ξέρω πώς να το κάνω.  Το μόνο που ξέρω είναι ότι εκείνη τη μέρα φάγαμε και τα 5 τσιζκέικ μέσα στο αμάξι με τα καπάκια τους.

Ακόμα και εκείνη η φίλη μου που παριστάνει την αριστοκράτισσα.

Info
Μικρή Βενετία
Γ. Ολυμπίου 15 Κουκάκι (Πεζόδρομος), 117 41 Αθηνα
2130 259158 &  694 804 4254

Κείμενο: Νάνσυ Φαφούτη