Όταν έχουμε όρεξη για μακαρόνια (και έχουμε συχνά δυστυχώς) δεν ξέρουμε πώς να τα κάνουμε συνήθως για να φάμε κάτι διαφορετικό. Ξεκινήστε από το ζυμαρικό. Αλλάξτε το. Πάρτε για παράδειγμα φαρφάλες. Κι έπειτα πειραματιστείτε με ό,τι έχετε στο ντουλάπι σας. Ένα ντενεκεδάκι ντομάτας και τόνου υπάρχει παντού συνήθως…Προσθέστε 2-3 υλικά ακόμη και έχετε αυτή την πεντανόστιμη πουτανέσκα!
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο (από 3 σκελίδες)
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 πακέτο φαρφάλες
- 1 κονσέρβα ντομάτας
- 3 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
- 1/2 κούπα ελιές Καλαμών κομμένες σε τέταρτα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κονσέρβες τόνου σε λάδι (στραγγισμένους)
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και ταυτόχρονα ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, όταν το νερό βράσει ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε al dente, περίπου 11 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες (κομμένες σε λεπτές φέτες και τον χυμό τους), την κάπαρη, τον δενδρολίβανο και τις ελιές στο τηγάνι με τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζουμε. Ανεβάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε 3-4 λεπτά.
- Σουρώνουμε την πάστα και τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη σος, τον τόνο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Τip
Αν θέλετε να κάνετε πιο ιντριγκαδόρικη αυτή τη μακαρονάδα, προσθέστε και 2-3 καυτερές κόκκινες πιπερίτσες και η γεύση θα απογειωθεί!