Τα απαραίτητα κομμάτια για την γκαρνταρόμπα του φθινοπώρου

Είσαι έτοιμη για τις πρώτες αγορές του φθινοπώρου;
Τα απαραίτητα κομμάτια για την γκαρνταρόμπα του φθινοπώρου



Και ενώ οι βιτρίνες  των καταστημάτων έχουν φορέσει τα χειμωνιάτικα τους εδώ και ένα μήνα και παρακαλάς να αρχίσουν τα πρώτα κρύα μπαίνεις στο δίλημμα των πρώτων αγορών για τον χειμώνα που έρχεται. Το τι πραγματικά χρειάζεσαι δεν ταιριάζει πάντοτε με αυτά που καταλήγεις να αγοράσεις, παρασύρεσαι το ξέρουμε και σε δικαιολογούμε απόλυτα, για αυτό σου έχουμε ετοιμάσει τη λίστα αγορών του φθινοπώρου με τα πιο must-have κομμάτια για φέτος.

της Αθηνάς Κουτρομάνου

1. Το κλασικό blazer

Είτε το αποκτήσεις στην πιο ανδρόγυνη μορφή του είτε στην πιο funky και γεμάτη χρώμα, το blazer είναι ένα κλασικό κομμάτι που δεν πρέπει να λείπει από την ντουλάπα σου. Συνδυάζεται τέλεια με midi φούστες για το γραφείο αλλά και με τζιν και trainers για τη βόλτα.

2. Η μαρινιέρα

Να τις εμπιστεύεσαι τις γαλλίδες σε θέματα style,  η μαρινιέρα είναι ότι πιο απλό, διακριτικό και σικ μπορείς να φορέσεις κάθε σεζόν. Ένα από ριγέ t-shirt είναι η τέλεια λύση για εκείνες τις μέρες που απλά «δεν έχεις κάτι να φορέσεις». Ταιριάζει με τα πάντα και συνδυάζεται εύκολα ακόμα και με άλλα prints όπως τα φλοράλ.

3.Ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα

Τα πέδιλα με τακούνι  δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι, αφού τα τελευταία χρόνια τα έχουμε δει να συνδυάζονται με σοσόνια και καλσόν ακόμα και το χειμώνα. Μία πινελιά στο επίσημο ντύσιμο του γραφείου και ένα τέλειο αξεσουάρ για τις βραδινές εμφανίσεις.

4. Μικρά διακριτικά δαχτυλίδια

Ξέχασε τα statement δαχτυλίδια των προηγούμενων χρόνων, φέτος θα επικεντρώσεις τις αγορές σου σε μικρά κομψά δαχτυλίδια με πολύτιμες πέτρες ή χωρίς τα οποία θα μπορείς να φορά συνδυάζοντας πολλά διαφορετικά σχέδια μαζί.

5.Το υφασμάτινο παντελόνι

Ξέρουμε ότι τις περισσότερες ώρες της ημέρας της περνάς στο γραφείο και για αυτό το λόγο σου προτείνουμε ρούχα τα οποία θα μπορείς να τα φοράς καθημερινά, επίσημα και ταυτόχρονα νεανικά. Το κλασικό υφασμάτινο παντελόνι ή αλλιώς «στολή του γραφείου» μπορεί άνετα να συνδυαστεί με printed t-shirts, πουκάμισα με διαφάνειες ή και το αγαπημένο trend τα cropped tops.

6.Η τσάντα για το πρωί μέχρι το βράδυ

Αχ αυτή η μικρή κλασσική τσάντα που μπορεί να την κουβαλάς μαζί σου όλη τη μέρα, είναι όσο μικρή πρέπει να για φαίνεται διακριτική αλλά ταυτόχρονα να χωράει ότι θα χρειαστείς κατά τη διάρκεια της μέρας. Προτίμησε μία τσάντα σε γήινα χρώματα η οποία θα ταιριάζει με τα περισσότερα ρούχα και αξεσουάρ που ήδη έχεις.

7.Το τζιν με την τέλεια εφαρμογή

Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου και ξόδεψε ένα πρωινό προσπαθώντας να βρει το ιδανικό τζιν για την σιλουέτα σου. Είτε καταλήξεις σε ίσια, skinny ή boyfriend γραμμή, το τζιν είναι ένα κομμάτι πασπαρτού για κάθε μέρα της βδομάδας.

8.Ένα ζευγάρι γυαλιά που πάει με όλα

Βάση της παλέτας χρωμάτων της ντουλάπας σου θα πρέπει να διαλέξεις ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου το οποίο ταιριάζει με όλα σου τα ρούχα και με το σχήμα προσώπου σου. Έτσι θα έχεις την ευκαιρία να πάρεις ένα καλό κομμάτι αντί να ξοδέψεις χρήματα σε διάφορα σχέδια και χρώματα που τελικά δεν θα ταιριάζουν με τα ρούχα σου.

9.Το λευκό πουκάμισο

Ένα ακόμα πασπαρτού κομμάτι που δεν πρέπει να λείπει από την ντουλάπα σου. Το κλασικό λευκό πουκάμισο συνδυάζεται με τα πάντα από ένα ανδρόγυνο σύνολο μέχρι το πιο girlie outfit. Αν θες περισσότερη ζωηράδα στο look σου δοκίμασε ένα λευκό πουκάμισο με διαφάνεια ή δαντέλα.

10.Το αντρικό ρολόι

Πόσο αγαπάμε να κλέβουμε αντρικά ρούχα και αξεσουάρ και να τα προσαρμόζουμε στο δικό μας προσωπικό στυλ και ο νέος μας εθισμός δεν είναι άλλος από μεγάλα αντρικά ρολόγια. Ένα must-have που θα αναβαθμίσει το σύνολο σου.

11.Οι κλασικές ankle boots

Όταν έκαναν δυναμική επιστροφή πριν από μερικά χρόνια ίσως να μην τις είδες με καλό μάτι αλλά ένα ζευγάρι ankle boots με χοντρό τακούνι είναι το αξεσουάρ που θα χρειαστείς φέτος το χειμώνα. Όχι απλά θα σε κρατήσουν ζεστή αλλά θα δώσουν άλλη πνοή στο καθημερινό ντύσιμο. Και πάνε με όλα, παραδέξου το!

12. H midi full skirt

Ρετρό και θηλυκή, η midi full skirt δεν θα σε κάνει απλά να νιώθεις σαν πριγκίπισσα αλλά θα σου τονίσει/ λεπτύνει τη μέση και θα κρύψει έξυπνα τα παχάκια στους γλουτούς. Μπορείς να την συνδυάσεις με heels για επίσημες εμφανίζεις ή με ένα ζευγάρι στρογγυλά ballet flats για κάθε μέρα.

13.Το oversized πουλόβερ

Χώσου κάτω από το oversized πουλόβερ σου και κρατήσου ζεστή και στιλάτη ταυτόχρονα. Θα το ταιριάξεις ιδανικά με τα skinny jeans σου, τις στενές drape φούστες και τα floral leggings. Ένα κομμάτι και τόσοι τρόποι να συνδυαστεί.

14.Το δερμάτινο jacket

Δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός για τα girlie φορέματα σου από ένα μαύρο δερμάτινο jacket. Εκτός από τους κλασσικούς συνδυασμούς όπως ένα slim jean και ένα oversized top, το δερμάτινο jacket θα μπορεί να σε συνοδεύσει και στις βραδινές σου εξόδους αλλά και στο γραφείο με την pencil pied de poule φούστα σου.

15. Το smock φόρεμα

Το αγαπημένο κομμάτι της προηγούμενης σεζόν θα αποτελεί και φέτος την τέλεια λύση για εκείνα τα πρωινά της Δευτέρας που δεν έχεις όρεξη να ψάχνεις τι θα φορέσεις. Είναι εύκολο στην εφαρμογή, άνετα και ταιριάζει το ίδιο τέλεια με sneakers, ballet flats αλλά και brogues. Αν δεν αισθάνεσαι άνετα με τόσο κοντά φορέματα, ένα μάλλινο καλσόν σε σκούρα απόχρωση είναι η ιδανική λύση.