Τι πρέπει να κάνεις πριν αποκτήσεις παιδιά

Αν το θέμα της μητρότητας σε απασχολεί περισσότερο τώρα τελευταία, σκέψου όλα όσα θα ήθελες να απολαύσεις πριν αλλάξει η ζωή σου για πάντα. Εμείς πάντως ρίχνουμε μερικές ιδέες στο τραπέζι...
Τι πρέπει να κάνεις πριν αποκτήσεις παιδιά



Ένας γονιός θα σου πει ότι ο ερχομός του παιδιού του ήταν ό,τι καλύτερο του έχει συμβεί ποτέ. Θα σου μιλήσει με ενθουσιασμό για την πρώτη φορά που του γέλασε, κράτησε το χέρι του ή είπε τις πρώτες του λέξεις. Θα σε κοιτάξει όμως και με απόγνωση όταν ο μικρός θεωρεί φυσιολογικό να σκαρφαλώνει στα ντουλάπια της κουζίνας ή αρνείται πεισματικά να κοιμηθεί το μεσημέρι και θα σου τονίσει να απολαύσεις την ελευθερία σου όσο ακόμα μπορείς. Αν, λοιπόν, σκοπεύεις να αποκτήσεις σύντομα παιδί, ίσως θα έπρεπε να αρχίσεις να σβήνεις από τη λίστα σου τα παρακάτω:

  1. Απόλαυσε να βλέπεις το διαμέρισμά σου τακτοποιημένο και καθαρό. Με τον ερχομό του παιδιού, το σπίτι σου θα γεμίσει με πράγματα που δεν είχες καν φανταστεί, στοίβες παιχνιδιών, καθώς και διάφορα project για περισσότερη ασφάλεια.
  2. Αγόρασε λευκά έπιπλα και ακριβά αντικείμενα.
  3. Μείνε στο κέντρο της πόλης.
  4. Ζήσε ξέφρενες νύχτες, μέθυσε και κάνε πάρτι μέχρι να μην αντέχεις άλλο.
  5. Ζήσε μία επική αποτυχία. Μάθε να κάνεις λάθη και να δέχεσαι τις επιπτώσεις. Όταν γίνεσαι γονιός είναι σίγουρο ότι θα έχεις και κάποιες αποτυχίες μαζί με τις επιτυχίες σου. Ή μπορεί να αποτύχουν τα παιδιά σου κάποια στιγμή στη ζωή τους. Όσο πιο εξοικειωμένη είσαι με το αίσθημα της αποτυχίας, τόσο καλύτερα θα αντιμετωπίσεις παρόμοιες καταστάσεις.
  6. Κάνε διακοπές και ταξίδεψε σε μακρινούς προορισμούς.
  7. Κάνε διακοπές με ανθρώπους πέρα από την οικογένειά σου. Να είσαι σίγουρη ότι μόλις κάνεις παιδί, θα αρχίσεις να βλέπεις συχνότερα τους γονείς ή τα αδέρφια σου.
  8. Κοιμήσου γυμνή.
  9. Κάνε σεξ το πρωί (όσο πιο συχνά μπορείς)
  10. Κοιμήσου όσο περισσότερο μπορείς.
  11. Κάνε ασφάλεια ζωής.
  12. Θέσε μερικούς στόχους στην καριέρα σου και προσπάθησε να τους ολοκληρώσεις με επιτυχία. Δεν σημαίνει ότι επειδή γίνεσαι γονιός, δεν υπάρχει χώρος για επαγγελματική εξέλιξη, αλλά δεν θα έχεις την ίδια αντοχή και ο χρόνος θα είναι περιορισμένος.
  13. Κάνε οικονομίες για τη μελλοντική σου οικογένεια.
  14. Πέρνα χρόνο με παιδιά (της οικογένειας, φίλων, σε μία εθελοντική θέση).
  15. Τον επόμενο μήνα δώρισε το ¼ του μισθού σου σε μία φιλανθρωπική οργάνωση και βεβαιώσου ότι μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς με τα χρήματα που θα σου μείνουν.
  16. Πήγαινε σινεμά και βγες για ρομαντικά δείπνα με τον καλό σου. Μόλις έρθει το παιδί, δεν θα είναι το ίδιο εύκολο να βγαίνετε μόνοι σας τα βράδια και να μην έχετε να ανησυχείτε για τίποτα.
  17. Πέρνα τρεις νύχτες στη σειρά ξυπνώντας κάθε δύο ώρες για μία ώρα συνεχόμενη, ενώ τα αυτιά σου πονούν από το κλάμα του μωρού. Μπορείς να το αντέξεις για τουλάχιστον τρεις μήνες;
  18. Πέρνα χρόνο με τις single φίλες σου.
  19. Περιποιήσου τον εαυτό σου όσο έχεις περισσότερο χρόνο, χρήμα αλλά και αντοχή.
  20. Αποφάσισε αν θέλεις όντως να κάνεις παιδιά.