Είσαι single και δεν ξέρεις γιατί; Ψάξε μέσα σου και θα μάθεις!

Το να αναζητάς το ιδανικό ταίρι είναι κάτι λογικό και υγιές, αλλά αν παραπονιέσαι πως δεν μπορείς να το βρεις, ίσως να οφείλεται σε σένα και τις αντιλήψεις που έχεις...
Είσαι single και δεν ξέρεις γιατί; Ψάξε μέσα σου και θα μάθεις! - Κεντρική Εικόνα



Αρκετοί άνθρωποι μετά από μακρές περιόδους μοναξιάς θεωρούν τους εαυτούς τους «αποτυχημένους», ωστόσο η ανάγκη του να είσαι single πιθανότατα να πηγάζει από μέσα σου, χωρίς να το έχεις καταλάβει. Υπάρχουν άλλωστε μερικά πράγματα που κάνεις και το αποδεικνύουν.

  • Δεν είσαι διατεθειμένη να κάνεις συμβιβασμούς για να ξεκινήσεις μια νέα σχέση. Είναι λογικό να θες το καλύτερο για σένα, αλλά το να αναζητάς το ιδανικό θα σου δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και θα πάρει πάρα πολύ χρόνο. Η αλήθεια είναι πως αρκετοί άνθρωποι μένουν σε μια σχέση μόνο και μόνο επειδή έχουν συμβιβαστεί με όλα, ακόμη και αν δεν είναι ευτυχισμένοι. Φυσικά και έχεις κάθε δικαίωμα να αναζητάς τον ιδανικό άντρα και ίσως μείνεις single για πολύ καιρό.
  • Επικεντρώνεσαι σε άλλα project της ζωής σου, τα οποία σου απορροφούν περισσότερο χρόνο. Η δουλειά, για παράδειγμα, ίσως απαιτεί να καταναλώσεις τον περισσότερο χρόνο σου ή η οικογένεια σου αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Μπορείς να αφήσεις λίγο πιο πίσω το θέμα του έρωτα, ωστόσο μπορεί να σου πάρει αρκετό χρόνο για να μπεις ξανά στο παιχνίδι.
  • Δεν φλερτάρεις αποτελεσματικά. ΟΚ, το φλερτ δεν είναι το δυνατό σου «χαρτί» ή δεν είσαι διατεθειμένη να το κάνεις (εξάλλου ο άντρας πρέπει να είναι κυνηγός), αλλά αν δεν θες να είσαι single για αρκετό καιρό ακόμα, τότε προσπάθησε να το εξασκήσεις. Υπάρχουν πολύ απλά tips που μπορείς να μάθεις, με τις φίλες σου να είναι η καλύτερη βοήθεια που μπορείς να έχεις.
  • Θέλεις να μείνεις πραγματικά μόνη. Χρειάζεσαι αυτονομία και τον έλεγχο της ζωής σου σε αυτό το σημείο. Δεν είναι κακό. Το θέμα είναι να το ασπαστείς πρώτη εσύ, παρά να προσπαθείς απεγνωσμένα να βρεις ένα σύντροφο. Πρέπει να αποσαφηνήσεις μέσα σου τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι σε αυτό το σημείο της ζωής σου, γιατί μια σχέση ίσως απαιτεί από εσένα πράγματα που δεν μπορείς να προσφέρεις.
  • Πιθανότατα βλέπεις πολλούς χωρισμούς γύρω σου. Πολλά φιλικά σου ζευγάρια αποφασίζουν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους κατι που σε αποθαρρύνει αρκετά και σε κάνει να αποφασίζεις να μείνεις μόνη. Δεν είναι απαραίτητα κακό να είσαι μόνη, αλλά για τους σωστούς λόγους. Και αυτός δεν είναι ένας από αυτούς.
  • Δείχνεις «απελπισμένη». Όταν κάποιος βλέπει έναν άνθρωπο που μοιάζει να ψάχνει με το ζόρι τον έρωτα τον αποφεύγει όσο θελκτικός και αν είναι. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χαλαρώσεις και να πάρεις τον χρόνο σου, ώστε να βρεις αυτό που θέλεις.
  • Το παρελθόν σε κρατάει πίσω. Μην αφήνεις δυσάρεστες εμπειρίες που έζησες να είναι τροχοπέδη στο μέλλον που ονειρεύεσαι. ΟΚ, οι προηγούμενες σχέσεις σου δεν τελείωσαν καλά, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνεται στο μέλλον.