Πότε το παιδί σας χρειάζεται ιδιαίτερα μαθήματα

Η καθημερινότητα στην ζωή ενός παιδιού ολοένα και “γεμίζει” με περισσότερες ασχολίες, όμως μήπως ήρθε η ώρα για μια πολύτιμη βοήθεια;
Πότε το παιδί σας χρειάζεται ιδιαίτερα μαθήματα - Κεντρική Εικόνα



Η συγκέντρωση ενός παιδιού μπορεί να “χαθεί” μέσα στο φορτωμένο πρόγραμμα του, οπότε το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να συζητήσετε μαζί του και να του προσφέρετε την δυνατότητα να δουλέψει με έναν δάσκαλο ιδιαιτέρως. Κάτι που μπορεί να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα για την μετέπειτα πορεία του παιδιού...

Καλύτεροι βαθμοί

Αν οι βαθμοί του παιδιού σας δεν είναι καλοί, ενώ ξέρετε πως μπορεί καλύτερα, ή παρατηρήσετε απότομη πτώση στον έλεγχο του, τότε θα πρέπει να ανησυχείτε. Το πρώτο μέλημα σας είναι να μιλήσετε με τον δάσκαλο του παιδιού και να μάθετε γιατί παρουσιάζει τέτοια μαθησιακή συμπεριφορά. Ο δάσκαλος του παιδιού μπορεί να σας πληροφορήσει καλύτερα από τον καθένα αν το παδί έχει πρόβλημα συγκέντρωσης, οπότε είναι σημαντικό να ξεκινήσει ιδιαίτερα καθώς θα μπορεί να συγκεντρωθεί ευκολότερα όταν είναι ένας με έναν με τον δάσκαλο. Τα αποτελέσματα στους βαθμούς του θα φανούν άμεσα!

Συνέπεια στα μαθήματα του

Αν το παιδί σας παρουσιάζει διαρκώς καθυστερήσεις στις εργασίες του και τις υποχρεώσεις του είναι ανησυχητικό, γιατί όταν αυξηθούν οι υποχρεώσεις του σε μεγαλύτερες τάξεις, το πρόβλημα θα μεγαλώσει σημαντικά και ίσως να είναι και αργά για να δοθεί λύση. Μια μικρή καθυστέρηση σε μια εργασία είναι ΟΚ, αλλά το πρόβλημα είναι όταν γίνεται διαρκώς. Ο δάσκαλος που θα αναλάβει τα ιδιαίτερα μαθήματα, θα βοηθήσει το παιδί να μένει μέσα στο πρόγραμμα, δείχνοντας του τον σωστό τρόπο δουλειάς.

Το παιδί αντιλαμβάνεται καλύτερα

Αρκετές φορές η απόδοση του παιδιού στο σχολείο είναι μειωμένη επειδή δεν καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει στην εργασία ή αντιλαμβάνεται λάθος. Αν αυτή η συμπεριφορά συνεχίζεται, τότε είναι σημαντική η βοήθεια ενός δάσκαλου για ιδιαίτερα μαθήματα. Είναι δύσκολο, ωστόσο, να αποσαφηνίσετε εσείς σαν γονείς αν το κάνει επίτηδες για να μην κάνει την εργασία ή επειδή όντως δεν καταλαβαίνει. Οπότε, πάλι ο δάσκαλος θα αναλάβει δράση...

Αποκτά εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του

Είναι φυσιολογικό ένα παιδί να έχει δυσκολίες σε ένα μάθημα αλλά αν αρχίσει να αισθάνεται πως δεν μπορεί να τα καταφέρει όλη τη χρονιά, τότε είναι επιβεβλημένη η ανάγκη για έναν δάσκαλο στο σπίτι. Αν το παιδί σας είναι μελαγχολικό και δεν διαβάζει, δύσκολα θα ζητήσει βοήθεια, με το πρόβλημα να μεγαλώνει όσο ανεβαίνουν και οι τάξεις. Όταν το παιδί κάνει ιδιαίτερα, τότε θα είναι πιο σίγουρο για τις δυνατότητες του στο μάθημα που αντιμετώπιζε δυσκολίες και αυτό θα το βοηθήσει σημαντικά στο μέλλον.

Θα μειωθεί η δική σας επέμβαση στο διάβασμα

Σαν γονείς έχετε αυξημένες υποχρεώσεις, κάτι που μπορεί να έχει επιπτώσεις στο διάβασμα του παιδιού, καθώς δεν αφιερώνεται ο σωστός χρόνος. Με την βοήθεια ενός δασκάλου στο σπίτι, θα υπάρχει πάντα συγκεκριμένος χρόνος για το διάβασμα, από έναν εξειδικευμένο άνθρωπο ο οποίος και γνωρίζει καλύτερα τι ζητάνε στο σχολείο.

Μειώνονται οι μαθησιακές δυσκολίες

Τα ιδιαίτερα μαθήματα μπορεί να αποδειχθούν ευεργετικά σε ένα παιδί το οποίο έχει μαθησιακές δυσκολίες, όπως η δυσλεξία. Τα παιδιά που πάσχουν από μαθησιακές δυσκολίες πρέπει να μελετούν περισσότερο από τα αντίστοιχα που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Ο δάσκαλος που θα αναλάβει το παιδί, θα του προσφέρει τις extra ώρες που χρειάζεται ώστε να παραμείνει σε εξαιρετικό επίπεδο, αλλά παράλληλα θα το βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό για την μελλοντική του πορεία.