Ισχύει! Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω τι τρως!

Η καλή παρέα πολλές φορές σημαίνει και... καλό φαγητό, ωστόσο μήπως αυτό σου φταίει που δεν χάνεις κιλό (ενώ κάνεις δίαιτα καιρό);
Ισχύει! Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω τι τρως!



Λένε ότι οι φίλοι μας είναι ο καθρέφτης μας, μια νέα έρευνα ωστόσο έρχεται να δώσει νέες διαστάσεις στις οποίες σχετίζονται οι «κολλητοί» μας με τις διατροφικές μας συνήθειες!  Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό Appetite, στην οποία αναλύθηκαν αποτελέσματα παλαιότερων ερευνών, από το 1974 έως και σήμερα, θέλοντας να βρει τον συσχετισμό ανάμεσα στους φίλους μας και τις διατροφικές συνήθειες που ακολουθούμε.

Το βασικό αντικείμενο της έρευνας, ήταν το κατά πόσο επηρεαζόμαστε από το άτομο που τρώμε μαζί και κατά πόσο υιοθετούμε τις δικές του διατροφικές συνήθειες. Οι ερευνητές εντόπισαν πως επίσης οι αντιδράσεις αυτές συμβαίνουν υποσυνείδητα και όχι ηθελημένα. 

Τα ευρήματα των ερευνών δεν σταματούν όμως εδώ. Οι τωρινοί ερευνητές, ανακάλυψαν πως δεν υπάρχει απόδειξη πως κάποιος φίλος σου επηρεάζει τις διατροφικές σου συνήθειες αν δεν είναι στο δωμάτιο. Ανακάλυψαν, επίσης, πως δεν είναι βέβαιο ότι επηρεάζει το άτομο που τρως αλλά το τι τρως και σε πόση ποσότητα.

Το συμπέρασμα της έρευνας, ήταν πως γενικά οι άνθρωποι που συνηθίζεις να τρως μαζί επηρεάζουν σημαντικά τις διατροφικές συνήθειες σου, και συχνά δεν καταλαβαίνεις πως συμβαίνει αυτό. Το σημαντικότερο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι να τρως για σένα και όχι για την… παρέα!