9 μήνες μιας καινούργιας ζωής

Πώς θα ζήσεις την απόλυτη ευτυχία αλλά και το απόλυτο δράμα στους 9 μήνες της εγκυμοσύνης σου.
9 μήνες μιας καινούργιας ζωής - Κεντρική Εικόνα



Εγκυμοσύνη. Η πιο ευτυχισμένη περίοδος της γυναίκας! Η περίοδος που όλα είναι όμορφα, η γυναίκα ζει την απόλυτη ολοκλήρωση και όλοι γύρω της ανυπομονούν για τον ερχομό του υπέροχου μωρού που μεγαλώνει στην κοιλίτσα της.

Κι όμως… δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα. Η περίοδος αυτή μπορεί να είναι μία πολύ χαρούμενη κατάσταση για όλους και κυρίως για το ζευγάρι που σύντομα θα αποκτήσει παιδί, παρόλα αυτά, υπάρχουν και στιγμές που όλα φαντάζουν ένα δράμα.

Από την Μπέτυ Σύγγελου

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Αγοράζεις το τεστ εγκυμοσύνης και…

Ναι! Τα μάτια σου δεν κάνουν πουλάκια… είσαι έγκυος! Από αυτή την στιγμή ξεκινά ένα υπέροχο ταξίδι για εσένα και το τόσο δα μικρό ανθρωπάκι που κουβαλάς μέσα σου.

Σύντομα ανακοινώνεις το ευχάριστο γεγονός στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Πόση ευτυχία! Τι συγκίνηση! Τότε, με ένα μαγικό τρόπο όλοι αρχίζουν να ανησυχούν για εσένα. Έφαγες καλά; Κοιμάσαι καλά; Θέλεις βοήθεια στο σπίτι; Οι μαμάδες ξεκινούν τον διαγωνισμό μαγειρικής και εσύ μέσα σε ένα μήνα παίρνεις 2 κιλά! Ο σύζυγος από την άλλη, σωστός ιππότης. Έχει αρχίσει να σε εκπλήσσει με τα κρυφά του ταλέντα. Τελικά ξέρει να πλένει πιάτα και ναι, μπορεί να απλώσει τα ρούχα!

Οι δικοί σου άνθρωποι σε έχουν στα πούπουλα, η μαμά φύση όμως από την άλλη δεν είναι και τόσο καλή μαζί σου. Μιλάμε για τις καθημερινές ναυτίες, τις απίστευτες ζαλάδες, και εκείνες τις ατελείωτες καούρες που ότι και να φας ή να πιεις, αυτές δεν λέει να εξαφανιστούν με τίποτα! Είσαι ευτυχισμένη που θα γίνεις μάνα, αλλά αρκετές στιγμές ευτυχίας τις ζεις, ειδικά το πρώτο τρίμηνο, παρέα με την λεκάνη της τουαλέτας σου.

Περνάει το πρώτο τρίμηνο και ξαφνικά είσαι καλά! Τώρα όμως είναι που το σώμα σου αρχίζει να αλλάζει και πλέον μπορείς να φας και κάτι παραπάνω χωρίς ενοχές, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Με ένα μαγικό τρόπο, ξαφνικά θέλεις να δοκιμάσεις τα πάντα! Αυτή την τάρτα που είδες τις προάλλες στην βιτρίνα του ζαχαροπλαστείου της γειτονιάς σου. Αυτό το ζουμερό burger που σου περιέγραφε τις η κολλητή σου. Καλά δεν το συζητάμε για το σουβλατζίδικο στην γωνία που άνοιξε πριν ένα μήνα. Τι; Δεν θα δοκιμάσεις το σουβλάκι του να έχεις άποψη;

Όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις χωρίς καμία ενοχή. Μέχρι την ημέρα που θα επισκεφθείς τον γυναικολόγο σου για την εξέταση ρουτίνας. Έχεις πάρει παραπάνω κιλά από το φυσιολογικό. Ο γιατρός σε κατσαδιάζει, μπροστά στον σύζυγο, και εσύ, ηττημένη, αλλά ποτέ νικημένη παίρνεις επιτέλους την απόφαση που για χρόνια είχες στο μυαλό σου, αλλά ποτέ δεν τόλμησες.

Ξεκινάς υγιεινή διατροφή! Το καθημερινό σου διαιτολόγιο περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, σαλάτες, ψητά, και φυσικά πολύ νερό. Μέσα σε όλο αυτό το παραλήρημα υγιεινής ζωής, κόβεις και τον καφέ. Το κάπνισμα το έχεις κόψει μαχαίρι από τον πρώτο μήνα εγκυμοσύνης.

Δεν αργεί όμως να έρθει η μέρα που θα πας με τις φίλες σου, τις ελεύθερες, για καφέ. Και ζηλεύεις απίστευτα που αυτές καπνίζουν το ένα τσιγάρο μετά το άλλο χωρίς αύριο. Εσύ όμως, βράχος!
Έχεις πλέον πατήσει τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης σου, και το αγαπημένο σου μπλουζάκι δεν σε χωράει πια… ώρα για ψώνια! Αυτό μπορεί να είναι και θετικό και αρνητικό ανάλογα το οικονομικό σου status και την αγάπη σου ή όχι για τα ψώνια.

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι αδιαμφισβήτητα μία περίοδος που εκτός από την απόλυτη ευτυχία θα βιώσεις και αρκετή δυστυχία. Ειδικά όταν ανοίγεις το πορτοφόλι σου ή κοιτάς τον λογαριασμό σου στην τράπεζα. Τόσα έξοδα! Ψώνια για εσένα, ψώνια για το μωρό, εξετάσεις κάθε μήνα, κρέμες για τις ραγάδες, καροτσάκια, κρεβατάκια, μπιμπερό, πιπίλες, σελντεδάκια, πετσετάκια…ουφ και η λίστα δεν έχει τελειωμό!

Καθώς αρχίζει να ξεπροβάλει η κοιλίτσα σου, καθημερινά καλείσαι να αντιμετωπίζεις με χαμόγελο τις ίδιες ερωτήσεις: Σε ποιο μήνα είσαι; Πότε γεννάς; Τι φύλο είναι; Πως θα το ονομάσετε; Σε ποιο μαιευτήριο γεννάς;

Από την άλλη, η κοιλίτσα αυτή εκτός του ότι μεγαλώνει, αρχίζει να κουνιέται. Τότε λοιπόν καταλαβαίνεις, ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που πρόκειται να έρθει σε λίγο καιρό. Και θα είναι το δικό σου παιδί!

Ας το παραδεχτούμε, η περίοδος της εγκυμοσύνης έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της. Δεν παύει όμως να είναι μία περίοδος που θα την θυμόσαστε για πάντα.