Marko Rossi: Λαχταριστό σουφλέ σπανάκι ή αλλιώς το απόλυτο comfort food

Τι θα έλεγες να προσθέσεις λίγο σπανάκι στο σουφλέ σου; Ο Marko Rossi σού δίνει συνταγή που εγγυάται ένα λαχταριστό αποτέλεσμα.
Marko Rossi: Λαχταριστό σουφλέ σπανάκι ή αλλιώς το απόλυτο comfort food - Κεντρική Εικόνα



Το σουφλέ σπανάκι είναι το απόλυτο comfort food για τα κρύα βράδια που δεν θέλεις να αφήσεις τη ζεστασιά του σπιτιού σου. Το νόστιμο και θρεπτικό σπανάκι υπόσχεται να δώσει ένα twist στο κλασικό αυτό πιάτο.

Τι θα χρειαστείς

  • 3 κουταλιές της σούπας ψίχουλα ψωμιού
  • 280 γρ. φύλλα σπανάκι, καλά πλυμένα
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ανάλατο βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 ολόκληρα μεγάλα αβγά, χωρισμένα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 2 μεγάλα ασπράδια αβγών
  • Ελαιόλαδο

 

Πώς θα το φτιάξεις

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Άλειψε με λίγο λάδι ατομικά σκεύη σουφλέ και πασπάλισέ τα με τα ψίχουλα του ψωμιού. Αναποδογύρισέ τα για να φύγει ό,τι περισσεύει και άφησέ τα στην άκρη.
  2. Βράσε για περίπου τρία λεπτά το σπανάκι, ίσα ίσα να μαραθεί. Στράγγιξέ το και τοποθέτησέ το στο μπολ με τον πάγο για να σταματήσει ο βρασμός. Άφησέ το να κρυώσει και πίεσέ το με τα χέρια σου για να φύγουν τα πολλά υγρά. Ρίξε το σπανάκι στο μπλέντερ και χτύπησέ το.
  3. Λιώσε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίξε αλεύρι και ανακάτευε συνεχώς για τρία λεπτά. Πρόσθεσε σταδιακά το γάλα και άφησέ το να σιγοβράσει. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να γίνει πιο πηχτό. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Απόσυρέ το από τη φωτιά και άφησέ το στην άκρη.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε δύο κρόκους. Ρίξε λίγο από το μείγμα του γάλακτος για να έρθουν οι κρόκοι στην ίδια θερμοκρασία και στη συνέχεια πρόσθεσε το υπόλοιπο ανακατεύοντας. Ρίξε το σπανάκι και το τριμμένο τυρί.
  5. Ρίξε τα τέσσερα ασπράδια αβγών στο μίξερ και χτύπησέ τα αρχικά σε χαμηλή ένταση, συνεχίζοντας με μεγαλύτερη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
  6. Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας από σιλικόνη μετέφερε το 1/3 των ασπραδιών στο μείγμα με το σπανάκι και ανακάτεψε με μαλακές κινήσεις. Πρόσθεσε το μείγμα στα υπόλοιπα ασπράδια και ανακάτεψε πάλι με μαλακές κινήσεις.
  7. Μετέφερε το μείγμα στις ατομικές φόρμες και ψήσε το σουφλέ για 20 με 30 λεπτά, αφού χαμηλώσεις τη θερμοκρασία. Σερβίρεις το σουφλέ ζεστό.