Tα burgers είναι κλασικό αμερικάνικο πιάτο. Μπορείτε όμως να τα κάνετε και μόνοι σας συνδυάζοντάς τα με τυρί, ντομάτα, ψητά κρεμμύδια, κέτσαπ, μουστάρδα, πίκλες, μαγιονέζα, μαρούλι, μανιτάρια και ό,τι άλλο σας κάνει κέφι.
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 750 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire σος
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 ψωμάκια για burger
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το grill στο πιο δυνατό. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ αναμειγνύουμε με το πιρούνι μαλακά τον κιμά, με το αυγό, τη μουστάρδα, τη Worcestershire σος και αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε 4 πλατιά μπιφτέκια και τα βάζουμε στο γκριλ να ψηθούν. Ψήνουμε γύρω στα 2 λεπτά από κάθε πλευρά στην πιο δυνατή φωτιά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι το επιθυμητό σημείο (από 4 έως 8 λεπτά σε κάθε πλευρά).
- Ξεχωρίζουμε τα ψωμάκια και τα ψήνουμε για λίγο στο γκριλ. Στη συνέχεια χτίζουμε το burger μας, όπως μας αρέσει. Τοποθετούμε αρχικά στο κάτω ψωμάκι κάποια από τα υλικά, για παράδειγμα, κρεμμύδι και φέτες ντομάτας, στη συνέχεια το μπιφτέκι, πάνω του μια φέτα κίτρινο τυρί (εγώ προτιμώ το έμενταλ) ώστε να λιώσει πάνω στο ζεστό μπιφτέκι και τελευταία τις πίκλες και τις σος.
- Σερβίρουμε με φρέσκες πατάτες τηγανητές.