Το δικό μου γλυκόξινο με λαχανικά

Το δικό μου γλυκόξινο με λαχανικά - Κεντρική Εικόνα



Μια από τις αγαπημένες μου light συνταγές, που άλλοτε κάνω με χοιρινό ψαρονέφρι, άλλοτε με κοτόπουλο. Αν θέλετε να ενισχύσετε το φαγητό, το συνοδεύετε με ρύζι basmati, διαφορετικά το κρατάτε όπως είναι.

 

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση και σε λωρίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι Balsamico
  • 6 κουταλιές της σούπας σόγια σος
  • 3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 3 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • Σουσάμι (για το σερβίρισμα)
  • Αλάτι, Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα σόγιας με το μέλι και το ξύδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε τουλάχιστον 15 λεπτά στο ψυγείο να μαριναριστεί. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο, αφού το έχουμε βγάλει από τη μαρινάδα, την οποία κρατάμε για να χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
  3. Ροδίζουμε 4-5 λεπτά το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα λαχανικά μαζί με τη μαρινάδα. Τα μαγειρεύουμε και αυτά για άλλα 7-8 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλατοπίπερο.
  4. Πασπαλίζουμε το φαγητό με λίγο σουσάμι πριν το σερβίρουμε στο πιάτο.

 

Tip

Για να γίνει πιο διαιτητικό πολλές φορές παραλείπω το μέλι. Και γίνεται εξίσου νόστιμο, γιατί έχει τη σόγια βλέπεις, που από μόνη της είναι πολύ δυνατή…