Μοσχαρίσιο φιλέτο στο γκριλ με τοματίνια




Σε λιγότερο από 20 λεπτά έχετε ένα πιάτο υγιεινό και light, ιδανικό για βράδυ, αν πεινάτε πολύ. Φουλ της πρωτεΐνης, τι άλλο;

 

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μοσχαρίσια φιλέτα
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 24 τοματίνια
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο

 

Εκτέλεση

  1. Θερμαίνουμε στο δυνατό το γκριλ, αφού έχουμε λαδώσει τις σχάρες μας. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε όσο επιθυμούμε (3 - 4 minutes από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο, 8 λεπτά για μέτριο προς καλό ψήσιμο).
  2. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα πιάτο, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Εν τω μεταξύ τοποθετούμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω-πάνω στο φούρνο και ψήνουμε στο γκριλ τα τοματίνια και τα κρεμμύδια, αφού τα έχουμε περιλούσει με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ξεροψηθούν ελαφρώς για 6-8 λεπτά.
  5. Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ τα περιλούζουμε με το μπαλσάμικο και τα αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε τα φιλέτα τοποθετώντας πάνω τους τα λαχανικά.

 

Tip

Το μυστικό με το φιλέτο είναι να μην παραψηθεί και στεγνώσει από τα υγρά του.