Θα αρέσει σε όλους: Κοτόπουλο στο γκριλ με δενδρολίβανο και λεμόνι

Στη συγκεκριμένη συνταγή η όξινη γεύση από το λεμόνι συνδυάζεται με τη σπιρτάδα και τα πλούσια αρώματα του δεδρολίβανου..
Θα αρέσει σε όλους: Κοτόπουλο στο γκριλ με δενδρολίβανο και λεμόνι



Όλο το μυστικό στο κοτόπουλο είναι η μαρινάδα του. Επειδή ως κρέας έχει ουδέτερη γεύση, το κοτόπουλο παίρνει νοστιμιά από τη μαρινάδα του και αλλάζει τελείως γεύση ανάλογα με αυτή. Στη συγκεκριμένη συνταγή η όξινη γεύση από το λεμόνι συνδυάζεται με τη σπιρτάδα και τα πλούσια αρώματα του δεδρολίβανου..

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο ή μία ξερό
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε 8-10 κομμάτια
  • 1/4 της κούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Θερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια ένταση. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε 1/3 της κούπας νερό και το δενδρολίβανο και περιμένουμε να πάρει βράση. Μόλις γίνει αυτό κατεβάζουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βγάλει τα αρώματά του για 5 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στο multi.
  2. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Αλείφουμε το κοτόπουλο με το έλαιο από το δενδρολίβανο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 15 λεπτά τουλάχιστον ή για μια νύχτα ολόκληρη στο ψυγείο για να μαριναριστεί, αλλάζοντάς του κάθε τόσο πλευρά.
  4. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα (δεν θα τη χρειαστούμε άλλο) και το βάζουμε στο γκριλ για ψήσιμο.
  5. Το μαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου καθώς το περιχύνουμε με χυμό λεμονιού κάθε τόσο και το γυρνάμε συχνά ώστε να μην μας καεί. Το σερβίρουμε με ψητά λαχανικά.

Tip

Για τη μαρινάδα, βουτήξτε το δενδρολίβανο σε καυτό νερό για να βγάλει το βότανο όλα του τα αρώματα.