Την επόμενη φορά που θα έχετε κόσμο στο σπίτι μην παραγγείλετε κινέζικο, φτιάξτε αυτή τη συνταγή και θα με θυμηθείτε. Όχι ότι δεν κάνει και για το καθημερινό σας τραπέζι βέβαια (είναι μια τέλεια επιλογή για απόψε το βράδυ ας πούμε)... Απλά πεντανόστιμη!
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 4 χοιρινά φιλέτα χωρίς κόκκαλο κομμένα σε λωρίδες (γύρω στα 120 γραμμάρια το καθένα)
- 7 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 ανανάς καθαρισμένος και κομμένος σε φέτες και στη συνέχεια σε μικρά τριγωνάκια
- Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 2 κουταλιές της σούπας χυμός από λάιμ
- Ρύζι στον ατμό (κατά προτίμηση)
- Καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες (προεραιτικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο ή τη γκριλιέρα/ψησταριά αν έχουμε και τοποθετούμε κατευθείαν πάνω ή σε μια λαμαρίνα το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ανανά. Τα απλώνουμε όλα καλά για να ψηθούν.
- Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το καγιέν με μισή κουταλιά της σούπας αλάτι και πασπαλίζουμε με αυτό ομοιόμορφα τον ανανά.
- Αφήνουμε το κρέας να ψηθεί όσο θέλουμε (προσοχή να μην παραψηθεί) και το μεταφέρουμε σε ένα σημείο κοπής όπου το κόβουμε σε λωρίδες.
- Κρατάμε ωστόσο τους χυμούς του σε ένα μπολάκι. Παράλληλα παρακολουθούμε τον ανανά και τα κρεμμύδια και τα βγάζουμε όταν χρειαστεί (θέλουν 6 με 8 λεπτά).
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα περιχύνουμε με τα υγρά που έχουμε κρατήσει από το ψήσιμο, τα οποία έχουμε αναμείξει με το χυμό από λάιμ και το τζίντζερ.
- Σερβίρουμε με ρύζι και καυτερές πιπερίτσες κομμένες σε λεπτές ροδέλες.