Μυστικά ομορφιάς εν ώρα πτήσης

Διατήρησε τη φρεσκάδα του προσώπου σου ακόμα και στα 30.000 πόδια, με 5 βασικούς κανόνες.
Μυστικά ομορφιάς εν ώρα πτήσης



Αποφασίζεις να κάνεις ένα μεγάλο ταξίδι, έχεις φτιάξει τις βαλίτσες σου , έχεις πάρει μαζί σου ότι ρούχο έχεις στη ντουλάπα σου και φυσικά όλα σου τα παπούτσια. Αυτό που δεν έχεις σκεφτεί είναι πως θα φροντίσεις το δέρμα σου κατά τη διάρκεια της πτήσης για να μη φαίνεσαι πρησμένη και αφυδατωμένη και πως θα απαλλαχτείς από το βάρος των καλλυντικών. Οι καλύτεροι σύμβουλοι είναι οι αεροσυνοδοί. Ρωτήσαμε και σας μεταφέρουμε βασικούς κανόνες ταξιδιού από τους ειδικούς του επαγγέλματος.

1. Το νερό είναι βασικό κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Ο αέρας στο αεροπλάνο είναι ξηρός και κάθε επιβάτης όταν αναπνέει απελευθερώνει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, ενώ λόγω του υψομέτρου η υγρασία είναι πολύ μικρή. Αυτό είναι που κάνει και το δέρμα σου να φαίνεται αφυδατωμένο. Η λύση είναι μία, κατανάλωσε όσο περισσότερο νερό μπορείς κατά τη διάρκεια της πτήσης.

2. Αποθήκευσε τα καλλυντικά σου σε μικρότερες συσκευασίες. Δεν είναι ανάγκη να κουβαλήσεις ολόκληρη την κρέμα προσώπου και σώματος, τα σαμπουάν σου και το άρωμά σου. Υπάρχουν μπουκαλάκια σε διάφορα μεγέθη σε συσκευασία ταξιδιού στα οποία μπορείς να μεταφέρεις με ασφάλεια τα καλλυντικά σου. Με αυτό τον τρόπο απαλλάσσεσαι από το περιττό βάρος, ενώ πολλά από αυτά μπορείς να πάρεις μαζί σου στην πτήση για να μη σου λείψει τίποτα.

3. Φρόντισε να έχεις στην τσάντα ένα σπρέι με νερό ή ροδόνερο. Ψεκάζοντας το πρόσωπο σου κατά τη διάρκεια της πτήσης θα το κρατήσεις ενυδατωμένο από τον ξηρό αέρα της καμπίνας.

4. Οσο περίεργο κι αν σου ακούγεται το αντηλιακό είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να πάρεις μαζί σου. Τα αεροπλάνα πετούν σε μεγάλα υψόμετρα και έτσι βρίσκονται πιο κοντά στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Ερευνα έχει δείξει πως οι πιλότοι διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του δέρματος. Αν λοιπόν η πτήση σου είναι μεσημέρι και η θέση σου δίπλα στο παράθυρο έχεις έναν λόγο παραπάνω για να πάρεις μαζί το αντηλιακό σου. Αν η πτήση σου είναι πάνω από δύο ώρες, μην ξεχάσεις να το ανανεώσεις.

5. Το φαγητό στο αεροπλάνο δε βρίσκεται στις προτιμήσεις κανενός. Λίγες είναι οι εταιρείες που θα σου προσφέρουν ένα ωραίο γεύμα. Εσύ που θέλεις να κρατήσεις τη ζωντάνια σου δεν έχεις παρά να προτιμήσεις τη σαλάτα και τα φρούτα και να τα συνδυάσεις πίνοντας ένα πράσινο τσάι. Μπορείς επίσης να βρεις πολλά προϊόντα φροντίδας του δέρματος πλούσια σε βιταμίνες Α, C και Ε.