Όταν ο αθλητισμός διαμορφώνει τον χαρακτήρα σου και σε οδηγεί στο στόχο

Δεν έχει σημασία αν είσαι μικρός ή μεγάλος. Με το να ακολουθείς έστω και ερασιτεχνικά κάποιο άθλημα βελτιώνεσαι σαν άνθρωπος και φτάνεις στο αποτέλεσμα.
Όταν ο αθλητισμός διαμορφώνει τον χαρακτήρα σου και σε οδηγεί στο στόχο



Το παραδέχομαι, είμαι από τις γυναίκες που τους αρέσει ο αθλητισμός. Μου αρέσει και να γυμνάζομαι και να παρακολουθώ οτιδήποτε αθλητικό. Όχι για να περάσει η ώρα μου. Η όλη προσπάθεια που καταβάλουν οι αθλητές μου προκαλεί θαυμασμό. Ως απρογραμμάτιστη, ως μια γυναίκα που τα αφήνει όλα για την τελευταία στιγμή, μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους που τα έχουν όλα προγραμματισμένα, που λειτουργούν και φτάνουν στην κορυφή έχοντας ένα πλάνο, μια πειθαρχία. Ναι, αυτό είναι που θέλω. Πειθαρχία! Πιστεύω πως το καλύτερο παράδειγμα είναι οι αθλητές. Από μικροί μαθαίνουν να ζουν μέσα σε όρια, μέσα σε πρόγραμμα που ξεκινάει από το πρωί. Την ώρα που θα ξυπνήσουν, τη διατροφή που πρέπει να ακολουθήσουν, την προπόνηση που πρέπει να κάνουν και την ώρα που θα κοιμηθούν. Πόσο το ζηλεύω και πόσο δυσκολεύομαι να το ακολουθήσω.

Η απόφαση μου να ασχοληθώ με το τένις σε μια φάση της ζωής μου που δεν έκανα απολύτως τίποτα ήταν η καλύτερη που θα μπορούσα να πάρω. Δεν είναι ανάγκη να κάνεις πρωταθλητισμό. Για μένα το σημαντικό είναι να μάθεις, να μπεις στη λογική αυτή, έστω και για δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Εμαθα...

Να μένω συγκεντρωμένη γιατί αλλιώς το παιχνίδι είναι χαμένο

Να μην υποτιμώ τον αντίπαλο.

Να ελέγχω τον εκνευρισμό μου.

Να πρέπει να συνεργάζομαι για να έχω ένα καλό αποτέλεσμα.

Να ξεχνάω τις σκοτούρες τις ημέρας.

Να παρατηρώ και να προβλέπω καταστάσεις.

Να έχω πάθος γι αυτό που κάνω.

Να εκτιμάω την προσπάθεια.

Να πεισμώνω.

Αν όλα αυτά τα προσαρμόσεις στη ζωή σου και στην καθημερινότητα σου, μόνο κερδισμένη μπορείς να βγεις.

Η επιλογή του βίντεο δεν είναι τυχαία. Ο Roger Federer είναι ο αθλητής που ακόμα και ηττημένος χειροκροτείται περισσότερο από τον νικητή. Απλά συγκλονιστικός!