Η Φανή και η Μάηρα σε βγάζουν για φαγητό/ shopping/ Aperol Spritz στο Μιλάνο

Μόδα, τέχνη, διασκέδαση όλα στον υπερθετικό βαθμό. Η ζωή στο Μιλάνο είναι γεμάτη προκλήσεις και νέες εμπειρίες που ανυπομονείς να ανακαλύψεις.
Η Φανή και η Μάηρα σε βγάζουν για φαγητό/ shopping/ Aperol Spritz στο Μιλάνο



Αναχωρώντας για Μιλάνο, μία από τις παλαιότερες πρωτεύουσες της μόδας, οι σκέψεις που περνούν αυτόματα από το μυαλό καταλήγουν στην ιταλική μεσογειακή πολυτέλεια και κομψότητα, στο πασίγνωστο ριζότο με σαφράν, στην αυτοκρατορία του Giorgio Armani όπου και είναι βασισμένη, και στην ιδέα μίας μεγάλης βιομηχανικής ευρωπαϊκής πόλης. Κατά την άφιξή μας η ιδέα αυτή επιβεβαιώνεται. Παρ’ όλ’ αυτά υπάρχουν ατέλειωτα κομμάτια του Μιλάνου, οπτικές που μόνο η ζωή στην πόλη αυτή μπορεί να αποκαλύψει.

Κάθε πρώτη βόλτα θα πρέπει να ξεκινά από την κεντρική πλατεία όπου και βρίσκεται το Duomo, ο επιβλητικός ναός που πλέον κοσμεί το instagram και το blog κάθε επισκέπτη αλλά και κατοίκου. Δεν θα μπορούσε όμως ένας τέτοιος ναός να μην έχει προσαρμοστεί στην ιταλική σύγχρονη πραγματικότητα. Έτσι, μπορεί κανείς να δει τεράστιου μεγέθους διαφημιστικές αφίσες διάσημων ιταλικών οίκων αναρτησμένες στα πλάγια της εκλησίας. Η πλατεία περιτριγυρίζεται από αμέτρητα καφέ και μικρά εστιατόρια που προσφέρουν κυρίως πιάτα με μοτσαρέλα, ρόκα και προσούτο Πάρμας, ριζότο και παγωτό. Εντύπωση κάνει η ποιότητα του φαγητού και κρασιού, ακόμα και σε μία τόσο τουριστική περιοχή της πόλης.

Έχοντας ανάγκη για ένα ποτό και ηρεμία, ανεβαίνουμε στην ταράτσα του εμπορικού κέντρου La Rinascente, δίπλα στο Duomo, απ’ όπου και μπορούμε να παρατηρήσουμε από ψηλά τον ναό και την απίστευτη θέα όλης της πόλης, πίνοντας το δημοφιλές ποτό Aperol Spritz με Campari και Prosecco.

Το ποτό αυτό είναι μία πολύ ευχάριστη ανακάλυψη στην πόλη, και πρωταγωνιστής κάθε «aperitivo». Μεταξύ έξι η ώρα το απόγευμα και δέκα η ώρα το βράδυ, ανεξάρτητα την ημέρα και την εποχή, ολόκληρη η πόλη βρίσκεται σε αμέτρητα bar και καφέ που προσφέρουν ποτό και μπουφέ, το γνωστό aperitivo.

Τον πρώτο καιρό που μένει κανείς στο Μιλάνο, θα συνειδητοποιήσει ότι η ώρα αυτή είναι η πιο σημαντική για την κίνηση της πόλης, με τα πιο κομψά και καλοντυμένα πλήθη να παρελαύνουν. Αργότερα βέβαια, αναλογίζεσαι όλες τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα της ζωής των Μιλάνεζων, τα μουσεία, τις γκαλερί, τα vintage μαγαζιά ρούχων και επίπλων, και τη νυχτερινή ζωή των νέων, απ’ όπου και ξεκινάει η πραγματική ιστορία μας στην πόλη .

 Ciao ragazzi, alla prossima!

Φανή Τσαντσαράκη, Μάηρα Δερβέναγα