Πέντε μυστικά για να έχεις πάντα κίνητρο να γυμναστείς

Αν στην περίπτωσήσου η απόφαση να γυμναστείς μεταφέρεται από τη μία Δευτέρα στην άλλη, σου λείπει το κίνητρο. Έχουμε μερικές ιδέες για να κάνεις την αρχή.
Πέντε μυστικά για να έχεις πάντα κίνητρο να γυμναστείς



Για πολλές από εμάς η γυμναστική δεν είναι εύκολη υπόθεση, και συχνά χρειάζεται να καταβάλουμε προσπάθεια προκειμένου να χωρέσουμε στο πρόγραμμά μας ακόμη και μισή ώρα γεμάτη ιδρώτα. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, σίγουρα έχεις αφήσει αρκετές συνδρομές γυμναστηρίου στη μέση και συνεχίζεις να ορκίζεσαι σε μία ‘νέα αρχή’. Ε λοιπόν δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο νομίζεις.

1. Διευκόλυνε τον εαυτό σου

Αν ο χώρος που γυμνάζεσαι δεν είναι κοντά στο σπίτι ή στη δουλειά σου, είναι πολύ πιθανό να μην είσαι συνεπής. Αναζήτησε ένα γυμναστήριο, στούντιο, στάδιο ή και πάρκο στην περιοχή που περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου. Η συμβουλή μας: ο χώρος που γυμνάζεσαι πρέπει να προσεγγίζεται με τα πόδια.

2. Κάνε γυμναστική με φίλους

Όταν ξέρεις ότι η κολλητή σου σε περιμένει για να τρέξετε παρέα, δεν έχεις περιθώρια να ξεγλιστρήσεις. Μπορείς μάλιστα να συνδυάσεις γυμναστική και έξοδο, αφού θα είστε ήδη μαζί, έχοντας έτοιμη μία τσάντα με τα απαραίτητα: αποσμητικό, ξηρό σαμπουάν και μία αλλαξιά ρούχα.

3. Θέσε έναν στόχο

Με το να θέσεις έναν στόχο θα μπορέσεις να μείνεις πιστή στην αθλητική σου ρουτίνα. Αυτός μπορεί να είναι είτε μεγάλος (να πάρεις μέρος στον Μαραθώνιο) είτε πιο μικρός (να καταφέρεις να κάνεις 10 push ups). Όποιος κι αν είναι ο στόχος σου, είναι σίγουρο ότι θα σου δώσει κίνητρο να συνεχίσεις.

4. Βρες εναλλακτικές

Αν δεν μπορείς να πας μέχρι το γυμναστήριο, εκμεταλλεύσου το internet. Θα βρεις αρκετά online προγράμματα, τα οποία μπορείς να παρακολουθήσεις από την άνεση του σπιτιού σου. Ακόμη κι αν έχεις μόνο ένα τέταρτο στη διάθεσή σου, μπορείς να το αξιοποιήσεις προς όφελός σου.

5. ‘Κατέβασε’ fitness apps για επιπλέον κίνητρο

Δεν χρειάζεσαι personal trainer όταν υπάρχουν αμέτρητες εφαρμογές που μπορείς να ‘κατεβάσεις’ στο κινητό σου. Εφαρμογές όπως το nike+running και το gain fitness υπόσχονται να σε βοηθήσουν στην προπόνηση σου.