Πώς το Feng Shui θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την υγεία σου

Μυήσου στα μυστικά του για ν'αλλάξεις την "αύρα" του σπιτιού σου, που μπορεί να σε επηρεάζει αρνητικά περισσότερο απ' όσο νομίζεις.
Πώς το Feng Shui θα σε  βοηθήσει  να βελτιώσεις την υγεία σου



Όσοι εξασκούν την τεχνική του Feng Shui αντιμετωπίζουν το σπίτι σαν σύμβολο της ψυχικής, πνευματικής, συναισθηματικής και σωματικής υγείας του ιδιοκτήτη. Είτε νιώθεις απλά κουρασμένη και κακοδιάθετη είτε ταλαιπωρείσαι από ένα πιο σοβαρό πρόβλημα, αυτή η αρχαία τεχνική μπορεί να σε βοηθήσει να απαλύνεις τον πόνο σου.

Καθάρισε το σπίτι σου.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δυναμώσεις τον οργανισμό σου είναι να καθαρίσεις όλο αου το σπίτι. Αν αυτό σου ακούγεται ακατόρθωτο, ξεκίνα σιγά σιγά. Όση περισσότερη πρόοδο κάνεις τόσο πιο πολλή ενέργεια θα έχεις. Αφού ξεφορτωθείς οτιδήποτε περιττό, καθάρισε τους χώρους με νερό και σαπούνι ή ό, τι χρειάζεται για λάμψουν και να μυρίζουν φρεσκάδα. Θυμήσου ότι η σκόνη και οι ακαθαρσίες είναι στοιχεία της κακής υγείας.

Οι σκάλες που οδηγούν στην καλή υγεία.

Αν η μπροστινή πόρτα ανοίγει σε σκάλα, τότε η υγεία σου μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο. Η ενέργεια της ζωής μπορεί να διαρρεύσει πολύ εύκολα και να σε αφήσει κουρασμένη και νωθρή. Κρέμασε έναν πολύπλευρο κρύσταλλο από μία κόκκινη κορδέλα (ένας ωραίος πολυέλαιος χρησιμεύει ιδανικά για αυτόν τον σκοπό) μεταξύ της σκάλας και της πόρτας. Τα πρίσματα διασκορπίζουν το φως σε κάθε γωνιά του χώρου, ακτινοβολώντας έτσι ενέργεια παντού.

Η πόρτα της ευκαιρίας.

Το Feng Shui προσφέρει μία καλή ευκαιρία να βελτιώσεις την υγεία σου, δίνοντας προσοχή στην εξώπορτα του σπιτιού σου. Η πόρτα αντιπροσωπεύει το στόμα του σπιτιού: από εκεί περνάει όλη η ζωηρή ενέργεια. Επομένως, καλό θα ήταν να κρατήσεις σε καλή κατάσταση όλες τις εισόδους και ιδιαίτερα την μπροστινή. Βεβαιώσου ότι η κύρια είσοδος είναι καθαρή και καλά φωτισμένη, λάδωσε τους μεντεσέδες ή εγκατέστησε καινούριες κλειδαριές. 

Ανατολή και δύση του ήλιου.

Ο φωτισμός έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία σου. Αν είσαι υπέρβαρη, θλιμμένη και χωρίς έμπνευση, θα πρέπει να προσθέσεις φώτα στο σπίτι σου. Κάθε δωμάτιο θα πρέπει να διαθέτει παράθυρα σε τουλάχιστον δύο πλευρές. Αν όχι, κρέμασε  έναν καθρέφτη σε έναν από τους τοίχους χωρίς παράθυρο, και τοποθέτησέ το έτσι ώστε να αντανακλά το φυσικό φως. Σε περίπτωση υπερκόπωσης ή υπερβολικού άγχους, θα πρέπει να μειώσεις τον φωτισμό του σπιτιού καλύπτωντας τα ανατολικά παράθυρα με βαριές κουρτίνες.   

Βάλε το πράσινο στη ζωή σου.
Αν δυσκολεύεσαι να κρατήσεις ζωντανά τα φυτά σου είναι ένα σημάδι πως πρέπει να προσέχεις καλύτερα την υγεία σου. Αρχικά, ξεφορτώσου κάθε πεθαμένο φυτό. Μην αγοράσεις άλλα αν δεν βελτιώσεις πρώτα τον εαυτό σου. Συμβουλέψου έναν διατροφολόγο για πιο γρήγορα αποτελέσματα και άρχισε γυμναστική.  Το βράδυ πριν κοιμηθείς μπορείς να χαλαρώνεις με λίγη μουσική. Οταν νιώσεις το σώμα σου δυνατό, τότε θα είσαι σε θέση να διατηρήσεις υγιή φυτά. 

Ηλεκτρική ενέργεια

Αν υποφέρεις από αϋπνία, άγχος ή χρόνιους πονοκεφάλους, έλεγξε το ηλεκτρικό σου σύστημα. Οι σπασμένες και καμένες ασφάλειες και  τα ξεφτισμένα καλώδια  είναι σημάδια ότι το νευρικό σου σύστημα επιβαρύνεται αδικαιολόγητα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επιδιορθώσεις αυτά τα προβλήματα για να ανακουφιστείς από την πίεση.

Η δύναμη των λουλουδιών

Ενίσχυσε την καλή σου υγεία προσφέροντας φρεσκοκομμένα λουλούδια στον εαυτό σου μία με δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό γιατί σε βοηθούν να εστιάσεις στο  τώρα. Η συνεχής μάχη μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος μπορεί να προκαλέσει την απομάκρυνση από το σώμα σου. Υιοθετώντας όμως μια πιο ζεν στάση ζωής, η υγεία σου θα βελτιωθεί και θα απολαμβάνεις κάθε λεπτό στο έπακρον.  

 

Πηγή: huffingtonpost.com