Πείνασες; Τάρτα με σπαράγγια για χορταστικό σκακ ή ελαφρύ βραδινό!

Πείνασες; Τάρτα με σπαράγγια για χορταστικό σκακ ή ελαφρύ βραδινό!



Ένα…σοφιστικέ ορεκτικό για τα πιο απαιτητικά τραπεζώματα. Όχι όμως ότι και με μια σαλάτα δεν μας κάνει ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα ελαφρύ δείπνο.

 

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • Αλεύρι (για πασπάλισμα)
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 150 (2 φλιτζάνια) κίτρινο τυρί Έμενταλ (κομματιασμένο)
  • 100 γραμμάρια σπαράγγια καθαρισμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ξετυλίγουμε προσεκτικά το φύλλο της σφολιάτας και το τοποθετούμε σε μια επιφάνεια που έχουμε αλευρώσει. Το αλευρώνουμε και από την άλλη πλευρά και το ανοίγουμε με πλάστη, δίνοντάς του ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σχήμα.
  3. Αφαιρούμε με ένα πινέλο το αλεύρι πάνω από τη σφολιάτα και το τοποθετούμε πάνω σε μια λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Χρησιμοποιώντας ένα χάρακα κόβουμε ίσια το παραλληλόγραμμο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσουμε τη σφολιάτα γύρω γύρω, 1 εκατοστό μέσα από τις άκρες μας και με ένα πιρούνι τρυπάμε όλο το εσωτερικό της ζύμης ελαφρά.
  4. Ψήνουμε τη ζύμη μας μέχρι να ροδίσει για 15 περίπου λεπτά.
  5. Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και την πασπαλίζουμε με το τυρί. Προσθέτουμε πλαγίως πάνω από το τυρί τα σπαράγγια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  6. Για το σερβίρισμα κόβουμε την τάρτα με το εξάρτημα κοπής για πίτσα σε 6 ή 8 κομμάτια.

 

Tip

Σε αυτή την τάρτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε γλυκό κίτρινο τυρί.