Πίτα με τοματίνια, κολοκύθια και μοτσαρέλα

Πίτα με τοματίνια, κολοκύθια και μοτσαρέλα - Κεντρική Εικόνα



Γιατί να φτιάχνετε όλο τα ίδια και τα ίδια; Δοκιμάστε μια πίτα που εντυπωσιάζει με την πλούσια γεύση της και την ξεχωριστή της εμφάνιση.

 

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε κομματάκια
  • 500 γραμμάρια τοματίνια
  • 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 120 γραμμάρια μοτσαρελάκια κομμένα στη μέση
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού
  • 1 φύλλο ζύμης κουρού

 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι που έχουμε βάλει σε μέτρια φωτιά 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κολοκύθι και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Κόβουμε στη μέση το 1/3 από τα τοματίνια. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα ολόκληρα τοματίνια, τα τυριά, τον βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε όλο αυτό το μείγμα στο μείγμα με τα κολοκύθια και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ρολάρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και κάνουμε 7 σχισμές γύρω γύρω. Τη στρώνουμε σε ένα ταψάκι και τη ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το μείγμα πάνω στη ζύμη και τη διπλώνουμε αφήνοντας το κέντρο της ανοιχτό, ώστε να τοποθετήσουμε εκεί μερικά ολόκληρα τοματίνια.
  4. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο να κρυώσει για 20 λεπτά και παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  5. Ανακατεύουμε την κρέμα με τον κρόκο σε ένα μικρό μπολάκι και απλώνουμε το μείγμα με ένα πινέλο στη ζύμη. Ψήνουμε την πίτα μέχρι να ροδίσει και να πιει τους χυμούς της για 45 λεπτά περίπου.