Πώς να κάνεις βαθύ καθαρισμό μόνη σου

Ασχέτως την ηλικία, θέλεις να έχειςένα λαμπερό πρόσωπο. Ακόμη κι ανδεν έχειςτην οικονομική δυνατότητα να τρέχειςσε αισθητικούς, μπορείςνα έχειςένα ωραίο φρέσκο δέρμα.



Υπάρχουν 3 τρόποι για να ξεκινήσεις. Ο στόχος είναι να ανοίξεις πρώτα τους πόρους σου. Ο πρώτος τρόπος είναι μετά το μπάνιο γιατί ανοίγουν από μόνοι τους οι πόροι, ο δεύτερος είναι να βράσεις σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και για 10-20 λεπτά να σκεπάσεις το κεφάλι σου με μια πετσέτα ώστε ο ατμός του νερού να χτυπάει το πρόσωπό σου και ο τρίτος τρόπος είναι να βρέξεις μια πετσέτα με ζεστό νερό και να την αφήσεις για 5 λεπτά στο σημείο που θέλεις να ανοίξουν οι πόροι σου.

  1. Τυλίγεις λίγο χαρτί κουζίνας γύρω από τους δείκτες σου.
  2. Ξεκινάς πάντα από το μέτωπο, συνεχίζεις με τις παρειές (μάγουλα), το πιγούνι και τέλος την μύτη που οι πόροι κλείνουν τελευταίοι.
  3. Η σωστή κίνηση για να βγάλεις τους πόρους είναι να πιέσεις προς τα κάτω και αμέσως προς τα πάνω. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις μικροτραυματισμούς. 
  4. Τέλος βάζεις μια αντιφλογιστική κρέμα ή αλλιώς μια απλή ενυδατική χωρίς όμως να καθαρίσεις το πρόσωπό σου τουλάχιστον για 3 ώρες με νερό. Το δέρμα είναι ευαίσθητο σε αυτή την φάση και το νερό θα το αφυδατώσει περισσότερο. 

Έξτρα πληροφορίες:

  • Υπάρχει περίπτωση να βγάλεις κάποια σπυράκια μετά τον καθαρισμό. Ο λόγος είναι ότι ήταν ήδη έτοιμα να βγουν απλά με την πίεση να βγήκαν νωρίτερα.
  • Για τις πρώτες 24 ώρες να αλλάξεις πετσέτα προσώπου και την μαξιλαροθήκη.
  • Κατά προτίμηση την πρώτη μέρα να μην βαφτείς καθόλου γιατί ξαναγεμίζεις τους πόρους που δεν έχουν προλάβει να κλείσουν.