Τα 6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν γραφτείς γυμναστήριο

Η κολλητή σου σε... έψησε να γραφτείς και εσύ στο γυμναστήριο για να αποκτήσεις το κορμί που πάντα ονειρευόσουν (και καλά έκανε). Πρόσεξε όμως μερικά πράγματα πριν γραφτείς...Η ετήσια συνδρομή σε ένα γυμναστήριο δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά μια σημαντική δέσμευση. Πριν, ωστόσο, γραφτείς διάβασε τα πράγματα που πρέπει να προσέξεις για να μην πετάξεις τα χρήματα σου στα… σκουπίδια!

Οι γυμναστές είναι καταρτισμένοι;

Tα μεγάλα γυμναστήρια έχουν ειδικά τμήματα εκγύμνασης, όπως yoga, crossfit, zumba και πολλά ακόμη. Το σημαντικό όμως είναι αν οι γυμναστές είναι καταρτισμένοι στο αντικείμενο τους. Για να το διαπιστώσεις αυτό, ζήτα να δεις μερικές προπονήσεις ή ρώτα κάποια από τα μέλη αν είναι ικανοποιημένα. Δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα από αυτό, καθώς αν οι γυμναστές δεν είναι καταρτισμένοι, τότε υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι, όπως το να τραυματιστείς σε κάποια από τις προπονήσεις.

Υπάρχει αρκετός χώρος;

Μια πολύ σημαντική παράμετρος είναι ο χώρος. Ένα καλό γυμναστήριο πρέπει να διαθέτει αρκετό χώρο ώστε να κάνεις τις ασκήσεις σου χωρίς προβλήματα ενώ φυσικά δεν νοείται να υπάρχει… στρίμωγμα! Αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος ή είστε ο ένας πάνω στον… άλλον, τότε δεν αξίζει ο κόπος να προπονηθείς στο εν λόγω γυμναστήριο!

Τα μηχανήματα είναι καινούργια;

Αν θες να γραφτείς γυμναστήριο, τότε πολύ λογικά θα περνάς αρκετό χρόνο στα μηχανήματα. Είναι όμως καινούργια; Ή ακόμη και αν δεν είναι, είναι έστω καλοδιατηρημένα; Τα μηχανήματα είναι αυτά που έχουν την μεγαλύτερη φθορά λόγω χρήσης και είναι κομβικής σημασίας η κατάσταση τους για τους γυμναζόμενους. Μην ξεχνάς πως αν κάποιο έχει πρόβλημα, τότε είναι σοβαρός ο κίνδυνος τραυματισμού.

Τι ώρες έχει κόσμο;

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στο γυμναστήριο να περιμένεις στην… ουρά για να κάνεις ασκήσεις σε ένα όργανο ή στον πάγκο. Μπορείς να πας 2-3 διαφορετικές ώρες της ημέρας για να δεις πότε έχει τον περισσότερο κόσμο, ώστε να επιλέξεις μόνη σου το πρόγραμμα που θα ακολουθήσεις.

Σε τι βαθμό βρίσκεται η υγιεινή του γυμναστηρίου;

Η υγιεινή μέσα σε ένα γυμναστήριο είναι το Α και το Ω. Παρακολούθησε τα όργανα και γενικά την καθαριότητα, ακόμη και στα βαράκια, προτού αποφασίσεις να γραφτείς. Από την στιγμή που θα έρχεσαι σε επαφή με όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν αρκετοί άνθρωποι δεν μπορείς να ρισκάρεις τον κίνδυνο μολύνσεων.

Αξίζει τα λεφτά του;

Αφού επιθεώρησες τα πάντα στο γυμναστήριο μπορείς να κάτσεις να υπολογίσεις αν αξίζει τα λεφτά που σου ζητάνε για την ετήσια συνδρομή. Με όλα τα δεδομένα αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρει (σάουνα, spa, μασάζ) αξίζει να δεσμευτείς για ένα χρόνο; Αν όχι, τότε μην απογοητεύεσαι. Θα βρεις σίγουρα το γυμναστήριο που σου ταιριάζει και πληροί τις απαιτήσεις σου…