Τα γλυκά λίτσι προσθέτουν μια ασιατική νότα στην παραδοσιακή βότκα μαρτίνι.
Υλικά (για 2 ποτά)
- Πάγος
- 3 μεζούρες βότκα
- 1 μεζούρα βερμούτ (dry)
- 1/3 κούπας χυμός από λίτσι (συμπυκνωμένος από κονσέρβα)
- 1 κονσέρβα λίτσι
Εκτέλεση
Γεμίστε το μισό σέικερ με πάγο. Προσθέστε τη βότκα, το βερμούτ και το χυμό από λίτσι. Ανακινείστε καλά. Περάστε από λεπτό σουρωτήρι σε παγωμένο ποτήρι μαρτίνι και γαρνίρετε με φρέσκο λίτσι.
Tip
Το λίτσι προέρχεται από τη νότια Kίνα, αλλά πλέον καλλιεργείται σε όλες τις χώρες που έχουν θερμό κλίμα. Τα λίτσι περιέχουν ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο, θιαμίνη, βιταμίνη C και τρώγονται φρέσκα σαν επιδόρπιο ή σε φρουτοσαλάτες. Ταιριάζουν γάντι με ξηρούς καρπούς και χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική –δοκιμάστε τα σε γλυκόξινο χοιρινό κατσαρόλας. Στο εμπόριο θα τα βρείτε και αποξηραμένα.