Το πίνουν στην Ασία και στην Πολυνησία και ταιριάζει πολύ με ασιατικά φαγητά. Μου φαίνεται σαν μια καλή αφορμή να γιορτάσουμε το καλοκαίρι!...
Υλικά
- 40 ml λευκό ρούμι
- 10 ml παλαιωμένο ή μαύρο ρούμι
- 10 ml χυμό πορτοκαλιού
- 10 ml σιρόπι αμύγδαλου
- 10 ml χυμό λάιμ
- Σιρόπι grenadine (ελάχιστο για το χρώμα)
- Ανανάς και μαρασκίνο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο και ανακινούμε ελαφρά.
- Στραγγίζουμε σε χαμηλό old fashion ποτήρι με παγάκια ή τριμμένο πάγο.
- Γαρνίρουμε με μια φέτα ανανά και ένα κεράσι μαρασκίνο.
Tip
Το Mai Tai ανήκει στα κλασικά κοκτέιλ και έχει βάση του το ρούμι. Το πρωτοήπιαν το 1944, στο εστιατόριο Trader Vic's, στο Όκλαντ της Καλιφόρνια!