30 πράγματα που δε ξέρατε για το Grey’s Anatomy

10 χρόνια σχέσης κι εσύ νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα για τον άλλο. Κι αντί να τιμήσουν την εμπιστοσύνη σου, ξαφνικά μαθαίνεις ότι η Meredith Grey/ Ellen Pompeo μόλις απέκτησε 2ο παιδί με παρένθετη μητέρα. Τι άλλο μπορεί να σου κρύβει πια αυτό το Grey's Anatomy;
30 πράγματα που δε ξέρατε για το Grey’s Anatomy - Κεντρική Εικόνα



Έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε που είδαμε πρώτη φορά το Grey’s Anatomy, την πιο επιτυχημένη σειρά της τελευταίας δεκαετίας. Μάλιστα, λίγοι γνωρίζουν ότι το Grey’s μαζί με το Lost και το Desperate Housewives σειρές που βγήκαν σχεδόν ταυτόχρονα έσωσαν το δίκτυο ABC σχεδόν από τη χρεωκοπία. Για χρόνια το δίκτυο παρουσίαζε τη μια απότυχία μετά την άλλη και ξαφνικά το 2004 παρουσίασε 3 shows με ρεκόρ τηλεθέασης.

 

Θα έλεγες λοιπόν ότι μετά από τόσα χρόνια, γνωρίζεις τα πάντα για τη σειρά. Κι όμως. Υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν είχες ακούσει καν.

  1. H δημιουργός Shonda Rhimes είχε εμμονή με τις ιατρικές εκπομπές στο Discovery Channel.
  2. Η ιδέα για το Grey’s ξεκίνησε όταν μια γιατρός της είπε πόσο δύσκολο είναι να ξυρίσει τα πόδια της σε ντουζ νοσοκομείου.
  3. Στην αρχή θα τοποθετούσε τη σειρά στο Σικάγο, από όπου προέρχεται η Rhimes, αλλά το άλλαξε για να μην μοιάζει με το  E.R.
  4. Ο πρώτος τίτλος του Grey’s Anatomy ήταν Complications.
  5. Η Bailey ήταν ο μοναδικός ρόλος που είχε γραφτεί με περιγραφή χαρακτήρα και δεν έχει καμία σχέση με τη Bailey που ξέρουμε: μικροσκοπική ξανθιά με μπούκλες.
  6. Η Sandra Oh που έπαιζε τη Cristina Yang έκανε οντισιόν για το ρόλο της Bailey.  Αλλά είχε αγαπήσει ήδη τη Cristina και ζήτησε η ίδια να διαβάσει γι’ αυτήν.
  7. Η Ellen Pompeo ήθελε να παίξει σε άλλο πιλότο του ABC, το Secret Service. Όταν όμως το δίκτυο δε ζήτησε να γίνει σειρά, της ζητήθηκε να παίξει τη Meredith Grey.
  8. Στην πρώτη οντισιόν του Patrick Dempsey (Derek) ήταν τρομοκρατημένος από την Rhimes, λόγω της ψυχρής της έκφρασης.  Εκείνη όμως σκεφτόταν ταυτόχρονα τι ρόλο θα μπορούσε να γράψει για τον «dreamy» ηθοποιό.
  9. O James Pickens Jr. πήρε το ρόλο του Chief Webber λίγα λεπτά μετά την οντισιόν του. Αφού διάβασε για το ρόλο, του ζήτησαν να βγει στο διάδρομο και μόλις όταν έφεραν πίσω στο δωμάτιο του πρόσφεραν το ρόλο.
  10. Ο Isaiah Washington (Preston Burke) έκανε οντισιόν αρχικά για τον Derek Shepherd. Πήρε το ρόλο του Burke όταν ο ηθοποιός που αρχικά είχε επιλεγεί, αποχώρησε.
  11. Ο Alex Karev δημιουργήθηκε αφού είχε γυριστεί ήδη το πιλοτικό επεισόδιο, γι’ αυτό όλες του οι σκηνές προστέθηκαν digitally αργότερα.
  12. Ο λόγος που οι Meredith, Cristina, Alex, George και Izzie ξεκίνησαν ως ασκούμενοι και όχι ως καθιερωμένοι χειρουργοί ήταν επειδή θεωρούσε ότι «είναι τρομοκρατικό και απαίσιο να μην γνωρίζεις το επάγγελμα που έχεις επιλέξει».
  13. Η Ellen Pompeo έμαθε ότι ο Derek ήταν παντρεμένος τη στιγμή που γυριζόταν το finale της 1ης σεζόν. Ο Dempsey το έμαθε στη μέση της σεζόν.
  14. Στην αρχή η Kate Walsh  (Addison Montgomery – Shepherd) θα έπαιζε σε λίγα επεισόδια, όμως η χημεία της με τους υπόλοιπους χαρακτήρες και η αποδοχή της από το κοινό της έδωσαν μεγαλύτερο ρόλο.         
  15. Σε αντίθεση με τον χαρακτήρα της, Lexie Grey που αποφοίτησε από το Harvard, η Chyler Leigh παράτησε το λύκειο.
  16. Η Jessica Capshaw έκανε οντισιόν για 2 ρόλους πριν την Arizona Robbins. Για τη νοσοκόμα Rose με την οποία έβγαινε ο Derek,  και για τη τρελή φίλη της Meredith, Sadie η οποία την έπεφτε στη Callie. H Arizona θα έπαιζε στη σειρά μόνο για 3 επεισόδια.
  17. Μια από τις πιο γνωστές ατάκες της Bailey, το «vajayjay» το είπε πρώτη φορά στο set μια βοηθός και ύστερα το έβαλε η Rhimes στο σενάριο.
  18. Η Brooke Smith (Erica Hahn) απολύθηκε από τη σειρά. Της είπαν ότι δε μπορούσαν να γράφουν για τον χαρακτήρα τους πια. Εκείνη την εποχή η σειρά και το δίκτυο δεχόντουσαν αρνητική κριτική για την ελάχιστη χημεία της με την Callie.    
  19. Για να βεβαιωθεί ότι η επιταγή που άφησε ο Denny στην Izzie ύστερα από εβδομάδες δακρύων, η υπεύθυνη props πρότεινε απλά να αυξήσουν το ποσό.    
  20. Όταν ο Derek γράφει τους όρκους του για το γάμο του με τη Meredith πάνω σ’ ένα post-it, o Dempsey έγραφε όντως ό,τι έλεγαν οι ηθοποιοί εκείνη τη στιγμή.
  21. Στην 6η σεζόν, όταν η Meredith κάνει εγχείριση για να δώσει το συκώτι της στον πατέρα της, στη πραγματικότητα ήταν έγκυος και οι σεναριογράφοι ήθελαν να δικαιολογήσουν ότι έπρεπε να κάτσει στο κρεβάτι.
  22. Αν και το μεγαλύτερο μέρος των σκηνών του Grey’s γυρίζεται σε στούντιο στο Los Angeles, το πατρικό σπίτι της Meredith είναι πραγματικό σπίτι.
  23. Ο Jesse Williams (Jackson Avery) ήταν δάσκαλος πριν το Grey’s.
  24. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του αεροπορικού ατυχήματος, η Leigh πέρασε 2 μέρες κατά απ' τα συντρίμια του αεροπλάνου για να γυριστεί ο θάνατος της.
  25. Όταν η Arizona έχασε το πόδι της, η Capshaw περπατούσε με το δικό της πόδι δεμένο πίσω της και το αποτέλεσμα διορθώθηκε στο μοντάζ.
  26. Όλες οι ιατρικές υποθέσεις υπάρχουν σε ιατρικά περιοδικά που διαβάζουν οι σεναριογράφοι.
  27. Στα γυρίσματα χρησιμοποιούνται πραγματικά όργανα αγελάδας για τις σκηνές των χειρουργίων.
  28. Τα ονόματα στον πίνακα του χειρουργίου είναι τα ονόματα των συντελεστών.
  29. Η εγκυμοσύνη της Sarah Drew (April Kepner) γράφτηκε κανονικά στη σειρά, σε αντίθεση με τις δυο εγκυμοσύνες της Capshaw. Για να καλύψουν την πρώτη, η Arizona έφυγε στην Αφρική, ενώ στα γυρίσματα του αεροπορικού δυστυχήματος, η Capshaw ήταν σχεδόν ετοιμόγενη.
  30. Ο Patrick Dempsey και η Ellen Pompeo είναι οι μοναδικοί χαρακτήρες που έχουν εμφανιστεί σε κάθε επεισόδιο του Grey’s.