Εσύ ξέρεις τι είναι "ευτυχία" στις μέρες μας;

Εσύ ξέρεις τι είναι "ευτυχία" στις μέρες μας;



Ξέρω πως υπάρχουν πολλές απαντήσεις στο ερώτημα "τι πραγματικά είναι ευτυχία". Για αυτό και μπήκα στο Internet όπου δίνει όλες τις απαντήσεις μέσα σε δευτερόλεπτα. Η απάντηση που μου δόθηκε ήταν: "πολιτική ελευθερία, μη διαφθορά στην κοινωνία, ψυχική και σωματική υγεία, ασφαλής εργασία, ήρεμη ιδιωτική και οικογενειακή ζωή." Προσθέτω εγώ: Το γέλιο.

Πόσο όμορφη είναι η λέξη "ευτυχία"! Mou θυμίζει τον ανέμελο χρόνο, την παιδική ηλικία οπού όλα ήταν τόσο άπλα και όμορφα. Ένα ρητό λέει πως "ευτυχία είναι να ξέρεις τι θέλεις και  να το  κάνεις με πάθος" και το πιστεύω πραγματικά! Οπότε  έκατσα αρκετή ώρα για να σκεφτώ  πως αυτό το ρητό  εφαρμόζεται στην καθημερινότητα μας. Υποστηρίζει η σημερινή μας κοινωνία την ευτυχία και το χαρούμενο σενάριο;  Δυστυχώς η "Ευτυχία" είναι ένας παράγοντας που όλο και περισσότερο αγνοείται. Υπάρχει μονό ένας στόχος πλέον: δουλειά,  δουλειά και πάλι δουλειά.  Είναι αυτός ένας νέος τρόπος της κοινωνίας  να μας παρακινήσει να εργαστούμε, να αποδεχτούμε την ευτυχία σαν κάτι που μας αξίζει; Τι εννοώ; Αν δεν δουλεύουμε φτάνουμε στο αναπόφευκτο: την καταστροφή, αλλά εάν δουλεύουμε σκληρά γινόμαστε νικητές, οπότε αξίζουμε την ευτυχία. 

Πιστεύω πως αυτή η αίσθηση της ευτυχίας είναι τόσο ισχυρή,  δυνατή και αποκλειστικά πολύτιμη που σε λυτρώνει από οτιδήποτε άλλο. Όλα αυτά που είναι μοιραία και επικίνδυνα, όλο το λαβύρινθο των διάφορων προκλήσεων μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, της επιθυμίας και της απογοήτευσης. 

"Πάλεψε για το κάθε γραμμάριο ευτυχίας, κάθε χιλιοστό, watt ή βολτ της ευλογημένης της ενέργειας" μου λέει η γιαγιά μου, που στα 75 της είναι ακόμα ευτυχισμένη.  Παρόλα αυτά, εδώ μέσα θα σας αποδείξω πως δεν θέλεις  μια ολόκληρη ζωή για να ζήσεις πολλές όμορφες στιγμές Ότι ωραίο μαθαίνω, ότι ωραίο κάνω, όποια όμορφη εμπειρία και αν έχω θα την μοιράζομαι μαζί σας, γιατί όταν κάνεις όμορφα πράγματα με φίλους, είσαι πάντα πιο ευτυχισμένος! 

Follow me λοιπόν.. ;-) 

Άννα Πρέλεβιτς