Βάλτε χρώμα σε μια μουντή μέρα δημιουργώντας μια πολύχρωμη και γευστικότατη σαλάτα. Ιδανική για ένα ελαφρύ βραδινό.
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 2 στήθη κοτόπουλου
- Αλάτι, Πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα από πορτοκάλι και ½ κούπα χυμός πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 220 γραμμάρια παντζάρια βρασμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 140 γραμμάρια baby ρόκα ή πράσινα λαχανικά (5 κούπες)
- 2 κόκκινα μήλα, κομμένα σε τέταρτα και σε λεπτές φέτες
- 1 κούπα σπόρους από ρόδι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι βάζουμε το κοτόπουλο και το σκεπάζουμε με νερό. Αλατίζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 18-20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και αφού κρυώσει το κόβουμε λεπτές φέτες.
- Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε το ξύσμα πορτοκαλιού με τον χυμό του και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε το παντζάρι σε μια μεγάλη πιατέλα.
- Ρίχνουμε από πάνω την πρασινάδα μας, το κοτόπουλο, τα μήλα και τέλος τους σπόρους από ρόδι. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ από πορτοκάλι και σερβίρουμε.