Ήρθε το gadget που μετράει τις μπουκιές που τρώμε (κυριολεκτικά)!

Τέλος στον τρόπο που τρώμε φαίνεται πως βάζει η τεχνολογία καθώς έρχεται το... Bite Monitor!
Ήρθε το gadget που μετράει τις μπουκιές που τρώμε (κυριολεκτικά)! - Κεντρική Εικόνα



Η επιστημονική ομάδα που το λανσάρει υπόσχεται πως θα κάνει... θαύματα κρατώντας τον έλεγχο της διατροφής, μετρώντας τις μπουκιές μας!

Το απίστευτο gadget, είναι ανακάλυψη του Clemson University, και θα φέρει την επανάσταση στις δίαιτες. Πως λειτουργεί; Φοριέται στον καρπό και διαπιστώνει πόσες φορές κάνει το χέρι την διαδρομή από το πιάτο στο στόμα! Η τιμή του είναι... αλμυρή, καθώς θα ανέρχεται στα 195 δολάρια.

Οι κατασκευαστές της πρωτοποριακής συσκευής απέδειξαν πως 100 μπουκιές ημερησίως ισοδυναμούν με 1700 θερμίδες για τους άντρες και 1100 για τις γυναίκες. Σε πιλοτική δοκιμή, τα άτομα που μετρούσαν τις μπουκιές (!) τους έχασαν βάρος σε σχέση με εκείνα που δεν το έκαναν!

Οι διαιτολόγοι, από την πλευρά τους δεν τάσσονται υπέρ του Bite Monitor, καθώς θεωρούν πως μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στους χρήστες του και στον μεταβολισμό τους. Αλλά χρειάζεσαι πραγματικά «αστυνομία» για το τι τρως;

H ανακάλυψη του Clemson University οδήγησε στον σχεδιασμό μιας συσκευής αλλά έδειξε κάτι παραπάνω: Είτε αγοράσεις το Bite Monitor είτε όχι, μπορείς να περιορίσεις τις διατροφικές σου συνήθειες μετρώντας ημερησίως τις μπουκιές σου φτάνοντας κοντά στις 100, αλλά όχι παραπάνω.

Τώρα άμα μας περισσεύουν και τα 200 δολάρια, μπορείς και να πάρουμε και το βραχιόλι…