Γέμισε την κοιλίτσα με ζεστή τοματόσουπα με μπέικον και σπιτικά κρουτόν

Τα πρώτα κρύα θέλουν σπιτική σούπα με λίγες θερμίδες και πολύ γέυση.
Γέμισε την κοιλίτσα με ζεστή τοματόσουπα με μπέικον και σπιτικά κρουτόν - Κεντρική Εικόνα



Για τη σούπα

1 μέτριο λευκό ή κόκκινο κρεμμύδι
λίγο λαδάκι

1 σκελίδα σκόρδο

λίγο αλατάκι
3-4 ντομάτες φρέσκες περασμένες στο μπλέντερ
1 κουτί πελτέ ντομάτας
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κύβους ζωμό κοτόπουλου
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

Μπέικον  και τριμμένο κίτρινο τυρί για γαρνίρισμα

 

Για τα κρουτόν

3 σκελίδες σκόρδο

Μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε φέτες

2 κύβους λαχανικών τριμμένους

λίγο λαδάκι

 

Εκτέλεση

Ξεκινήστε ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι. Τσιγαρίστε το με λίγο λαδάκι σε μία μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει γλυκό.

Στη συνέχεια ρίχνετε τον πολτό της φρέσκιας ντομάτας και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πάρει μία βράση. Ρίχνετε και τον πελτέ ντομάτας μαζί με την ζάχαρη, τους κύβους το πιπεράκι και το αλάτι. Αν θέλετε την σούπα σας πολύ καυτερή τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να ρίξετε λίγο καυτερή πάπρικα η οποία ταιριάζει πολύ με την ντομάτα.

Αφήνετε την σούπα σας να βράσει και λίγο πριν την βγάλετε από την φωτιά ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Προσοχή μην σας κόψει!

Περιχύνετε με φρέσκα μυρωδικά, φρεσκοτηγανισμένο και τραγανό μπέικον κι τριμμένο κίτρινο τυρί.

Για τα κρουτόν, απλώστε λίγη λαδόκολλα σε ένα ταψί και κόψτε την μπαγιάτικη φρατζόλα σε κύβους. Περιχύστε με λίγο λάδι, λεμόνι, ψιλοκομμένο σκόρδο και τη σκόνη από τους κύβους λαχανικών. Αφήστε το ψωμί να ξεροψηθεί.

Η σουπίτσα σας είναι έτοιμη!  Μιαμ!

 

Η μαγείρισσα: Αθηνά Κουτρομάνου