7 ανοησίες που μπορεί να σου καταστρέψουν τη μέρα

Μη σου τύχει…
7 ανοησίες που μπορεί να σου καταστρέψουν τη μέρα



Είναι κάποιες μέρες που συμβαίνουν ορισμένα ανούσια πράγματα στη ζωή σου τα οποία μπορεί να διαλύσουν κυριολεκτικά την ψυχολογία σου. «Μη σου τύχει…» λέμε με τους φίλους μας κάνοντας πλάκα, η αλήθεια είναι όμως ότι από μέσα μας ζούμε το απόλυτο δράμα.

Ορίστε λοιπόν τα 7 πράγματα που όταν συμβαίνουν, μας μετατρέπουν σε drama queens.

1. Είσαι μέσα στο αυτοκίνητο, το κινητό κουδουνίζει, πας να το πιάσεις και πέφτει στο πλάι του καθίσματος. Αν χάσεις και τη σωστή έξοδο στην Αττική Οδό τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

2. Ενώ είσαι έτοιμη να κάνεις το βραδινό σου μπανάκι, πετάς τα ρούχα σου, μπαίνεις στη ντουζιέρα και συνειδητοποιείς ότι δεν άνοιξες ποτέ το θερμοσίφωνα. Πήγαινε ξαναντύσου και περίμενε τώρα μισή ώρα.

3. Πεινάς σαν λύκος, έχεις παραγγείλει σουβλάκια από το αγαπημένο σου ψητοπωλείο και περιμένεις γύρω στα 45 λεπτά. Η παραγγελία καταφτάνει, ο ντελιβεράς αργεί να σου δώσει τα ρέστα, εσύ θες να αρπάξεις τη σακούλα από τα χέρια του και να χαθείς στο άπειρο αλλά τελικά το σουβλάκι έχει τη σως που σιχαίνεσαι. Ή έρχονται τα μισά από αυτά που παρήγγειλες. Ο εκνευρισμός χτυπάει κόκκινο και εσύ θες να φας τα παπούτσια σου.

4. Έχεις κοιμηθεί τρεις ώρες το βράδυ, έχεις καθυστερήσει στη δουλειά μισή ώρα περίπου και σκέφτεσαι «ας παραγγείλω το καφεδάκι μου, δε χάθηκε ο κόσμος για 5 λεπτά ακόμα». Παίρνεις τον καφέ και τρέχεις στο γραφείο σου. Τον δοκιμάζεις ελπίζοντας ότι το μάτι σου θα γίνει γαρίδα και ξαφνικά θα αρχίσεις να μιλάς σαν ανθρώπινο ον αλλά συνειδητοποιείς ότι ο καφές είναι πολύ πικρός ή πολύ γλυκός και δεν πίνεται.

5. Έχεις καθυστερήσει δραματικά για ένα επαγγελματικό ραντεβού και είσαι έτοιμη να φύγεις, αλλά διψάς και επιστρέφεις στην κουζίνα για να πιείς ένα ποτηράκι νερό. Το ποτήρι γλιστράει από τα χέρια σου και το πάτωμα γεμίζει με γυαλιά. Στην εναλλακτική εκδοχή του είσαι έτοιμη να βγάλεις έξω τα σκουπίδια, η σακούλα σκίζεται και η σκάλα γεμίζει με ληγμένα γάλατα. Στη δε μπότα σου στάζει λίγο ζουμί από φέτα. Ζεις τον απόλυτο εφιάλτη.

6. Ετοιμάζεσαι για το τέλειο ραντεβού με τον τέλειο άντρα. Έχεις κάνει μανικιούρ-πεντικιούρ, μαλλί, αποτρίχωση και μένει μόνο το μακιγιάζ. Η στιγμή του eye-liner είναι κρίσιμη γιατί αποτελεί task για προχωρημένους, απαιτεί αφοσίωση και προσοχή. Τελικά μοιάζεις σα να έχεις φάει μπουνιά και παλεύεις με το γαλάκτωμα και μερικές μπατονέτες.

7. Τέλος, υπάρχουν φορές που στον ουρανίσκο σου φτάνουν γεύσεις απροσδόκητες ταράζοντας τον μικρόκοσμό σου. Όπως για παράδειγμα, όταν τρως το πιπέρι της μορταδέλας ή τις κρυμμένες σταφίδες ενός κέικ. Χειρότερο βέβαια είναι όταν ανοίγεις το ψυγείο έτοιμη να πιείς δροσερό νεράκι και τελικά είναι τσίπουρο. Έχεις ρουφήξει χαπάκι ζαχαρίνης μέσα από το καλαμάκι σου; Όπως είπα «μη σου τύχει…».

Τι να κάνεις για να γλιτώσεις; Τίποτα δεν μπορώ να σε συμβουλεύσω. Έχε το νου σου, ίσως;