Αλλάζει το τοπίο στις πασαρέλες; Στoν Margiela o John Galliano

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση προχώρησε ο οίκος μόδας, Μaison Martin Margiela, ανακοινώνοντας την πρόσληψη του John Galliano ως creative director!
Αλλάζει το τοπίο στις πασαρέλες; Στoν Margiela o John Galliano - Κεντρική Εικόνα



Οι φήμες υπήρχαν αρκετό καιρό, ωστόσο οι επαφές των δυο πλευρών είχαν “κολλήσει”. Σαν θέλει η... νύφη και ο γαμπρός,όμως όλα γίνονται! Εποχή Galliano πλέον στον γαλλικό οίκο!

“Ο οίκος μόδας Margiela υποδέχεται μια χαρισματική και δημιουργική ψυχή. Ο John Galliano είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην υψηλή ραπτική. Ένας μόδιστρος που φέρνει νέες καινοτομίες στον χώρο της μόδας. Ανυπομονούμε για τη συνεργασία μας και του ευχόμαστε να πραγματοποιηθούν όλα του τα όνειρα, εδώ στο νέο του σπίτι”, ανέφερε με δήλωση του ο Renzo Rosso, πρόεδρος της ΟΤΒ, εταιρείας που ελέγχει τον Margiela.

O Βρετανός σχεδιαστής επιστρέφει στο Παρίσι μετά από 3 χρόνια, καθώς τελευταία του συνεργασία στην “Πόλη του Φωτός” ήταν το 2011 με τον Christian Dior. Ένα “διαζύγιο” που βγήκε μετά από 15 χρόνια λόγω αντισημητικών δηλώσεων του σχεδιαστή! Στο παρελθόν έχει εργαστεί και στην Givenchy ενώ μέχρι πρότινος είχε τον δικό του οίκο μόδας.

Η πρόσληψη του John Galliano αποτελεί και μια “στροφή” του Margiela, καθώς τα ρούχα της ήταν σχεδιασμένο από ανώνυμους σχεδιαστές. Η κίνηση της γαλλικής εταιρείας αλλάζει πλήρως την στρατηγική του οίκου μόδας, καθώς επενδύει στον ιδιόρρυθμο (αλλά ταλαντούχο) Galliano και στη φήμη του.

Το ντεμπούτο της νέας συλλογής του Galliano με τον Margiela αναμένεται να γίνει τον προσεχή Ιανουάριο στο Παρίσι.