Τα υβριδικά γλυκά αποτελούν τη νέα τάση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη, δημιουργώντας ατελείωτες ουρές στα μαγαζιά που τα προσφέρουν. Ο Δημήτρης Κοπαράνης εμπνέεται από το διάσημο cronut - ένα συνδυασμό κρουασάν και ντόνατ - και δίνει τη δική του απάντηση αλά ελληνικά: Το μπουγατσάν.
«Η ιδέα για το μπουγατσάν προέκυψε προσπαθώντας να εξηγήσω κάποιες από τις πιο σημαντικές παγκόσμιες τάσεις στο φαγητό: Τα υβριδικά γλυκά. Τα υβριδικά γλυκά προκύπτουν όταν κάποιος παίρνει δύο προϋπάρχοντα πιάτα και τα ενώνει σε ένα, με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο». Για την ώρα, το μπουγατσάν το βρίσκεις στη Θεσσαλονίκη, στο Εστρέλλα, αλλά αξίζει κάθε χιλιόμετρο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο κάνουν στάση στη συμπρωτεύουσα μόνο και μόνο για να το δοκιμάσουν.