White Spoon και Big Spoon. Τα δύο all day bars που άλλαξαν τον Χολαργό και την Αγία Παρασκευή.

Γιατί τα δύο "Κουτάλια" έδωσαν άλλο νόημα στις μέρες και τις νύχτες μας.
White Spoon και Big Spoon. Τα δύο all day bars που άλλαξαν τον Χολαργό και την Αγία Παρασκευή.



White Spoon

To White Spoon (ελληνιστί Λευκό Κουτάλι) είναι το πρώτο all day bar που άλλαξε μια για πάντα τον μίζερο παράδρομο της Μεσογείων, στο ύψος του Χολαργού. Το γωνιακό, ευάερο και ευήλιο spot μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή με την ποιότητα των προϊόντων του, τις χαμηλές τιμές του και την βερολινέζικη αισθητική του.

Μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών από την ημέρα που άνοιξε, «ακούγοντας» τις απαιτήσεις του κοινού που δεν έβρισκαν να κάτσουν, επεκτάθηκε και πια χωράει (όχι πάντα) το πιστό κοινό του. Λειτουργεί από το πρωί με καφεδάκι και snacks (το Σαβ/κο έχει και brunch 09:00-16:00, σε πολύ καλές τιμές), χυμούς και χορταστικές σαλάτες και το βράδυ συνεχίζει με αρκετές ετικέτες ελληνικών μπυρών και έναν αρκετά ικανοποιητικό κατάλογο cocktails. Είναι σούπερ μέρος για το μεσημεριανό σου καφεδάκι, ειδικά αν ο καιρός το ευνοεί να κάτσεις έξω, που ο χώρος είναι μεγάλος και βρίσκεις σχεδόν πάντα και για χαλαρό ποτάκι και κουβεντούλα το βράδυ. Τώρα που ο καιρός είναι ακόμα χειμερινός, δοκίμασε το τέλειο ρακόμελό του.  

Το White Spoon είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε η πιάτσα του Χολαργού, λύνοντας το δίλημμα, Βόρεια ή Κέντρο. Η απάντηση είναι, «εδώ».

 

Big Spoon

Και κάπως έτσι, οι ιδιοκτήτες του είπαν να του κάνουν κι ένα αδερφάκι. Λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω, στην Αγία Ιωάννου, της ελαφρώς ξεχασμένης Αγίας Παρασκευής, άνοιξε πριν λίγους μήνες το Big Spoon. Θα προτιμούσα να λεγόταν Black Spoon αλλά το μέγεθος του δικαιολογεί τέλεια το όνομά του. Την εποχή που «το μικρό είναι το νέο μεγάλο», έρχεται το Μεγάλο Κουτάλι, για να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα. Γεμάτο από το πρωί ως το βράδυ, είναι σίγουρα ο λόγος για να βγεις στην Αγία Παρασκευή. Μπαίνοντας μέσα, το λες το «ουάου» σου. Είναι μαγαζάρα.

Μενού και κατάλογος κινούνται στην ίδια λογική με το μεγαλύτερο ηλικιακά, αδερφάκι τους. Οπότε στα don’t miss είναι σίγουρα οι ομελέτες και (άκου τώρα), η ζεστή σοκολάτα με ρούμι και chilli. Ο καφές συνοδεύεται με homemade παστελάκι. Το βράδυ, οργανώνονται κάθε τόσο lives και guest Djs, τα οποία μπορείς να απολαύσεις με ένα classic Mai Tai (παλαιωμένο ρούμι, λικέρ, πορτοκάλι και σιρόπι αμύγδαλο).

Ο εσωτερικός χώρος εκτός από άψογη διαρρύθμιση, που εκμεταλλεύεται την κάθε γωνιά του, έχει μια φανταστική μεριά με ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι, το οποίο μοιράζονται διάφορες παρέες. Επίσης ευχαριστούμε εκείνον που σκέφτηκε να τοποθετήσει lockers για να αφήνουμε κάπου ασφαλώς το τζάκετ ή την τσάντα μας. 

Μόλις "ανοίξει" λίγο ο καιρός νομίζω ότι αν κάτι δε θα χορταίνεις, είναι σίγουρα η αυλή του. Τραπέζια και καρέκλες σαν να βρίσκεσαι σε εξοχικό των 80’s. Με την καλή έννοια.  

Οι ιδιοκτήτες τους πέτυχαν σίγουρα το στοίχημα ποιότητας και αισθητικής.