Γιατί δεν πιάνει νούμερα η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου;

Η αρχισυντάκτρια της εκπομπής αποχώρησε άκομψα και ένα ολόκληρο επιτελείο ανθρώπων αναρωτιέται τι φταίει.
Γιατί δεν πιάνει νούμερα η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου;



Ένα ολόκληρο κανάλι επιστρατεύθηκε για να χρίσει την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου ως το επόμενο next-best thing της Ελληνικής τηλεόρασης.

Τρέιλερ, διαφημιστικά, συνεντεύξεις, όλα στα πόδια της. Η νέα παρουσιάστρια ήταν σαφές τι ήθελε να κάνει όταν ανέλαβε την εκπομπή «Σπίτι μου Σπιτάκι μου». Ήθελε να μιμηθεί τόσο την Ελένη Μενεγάκη όσο και την Ναταλία Γερμανού για να καταφέρει να στρέψει επιτέλους τους προβολείς επάνω της, αφού η προηγούμενή της περσόνα ως δεύτερος ρόλος της απέφερε προφανώς την ποθούμενη διασημότητα αλλά όχι και τα σκήπτρα της βασίλισσας. Όμως, εμμένοντας στη μορφή και στα προφανή στοιχεία ξέχασε να δώσει βάση και στο περιεχόμενο των ανθρώπων που εμπνεύσθηκε. Τα νούμερα τηλεθέασης ήταν απογοητευτικά, και εκεί άρχισαν οι μεγάλες αναταράξεις.

Η αρχισυντάκτρια της εκπομπής αποχώρησε άκομψα και ένα ολόκληρο επιτελείο ανθρώπων αναρωτιέται τι φταίει. Λένε ότι ο σεβασμός δεν απαιτείται αλλά εμπνέεται και εκεί ακριβώς έχασε το παιχνίδι η κατά τα άλλα συμπαθέστατη και φωτογενής Κωνσταντίνα. Επιβλήθηκε από το κανάλι και ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που δεν άρεσε στους τηλεθεατές. Από μια απλή συμπαθητική χαρούμενη παρουσία που πλαισίωνε την κεντρική παρουσιάστρια θέλησε να μετατραπεί σε σταρ της τηλεόρασης, να γίνει δηλαδή πρωταγωνίστρια και όχι ενδιάμεσος. Και εκεί ακριβώς ήταν το λάθος της.

Λένε και έχουν δίκαιο πως το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί στον δρόμο προς τη δόξα είναι να πιστέψεις ότι είναι αλήθεια όλα όσα πιστεύουν οι άλλοι για σένα. Έτσι και η Κωνσταντίνα αντί να δημιουργήσει έλξη δημιούργησε αμηχανία όπως ακριβώς δημιουργούν οι ηθοποιοί που από πρώτους ρόλους, οδηγούνται σε πρωταγωνιστικούς. Και ως γνωστόν σε αυτή τη ζωή και ιδίως στο χώρο της σόου μπιζ πετυχαίνεις μόνο όταν υποδύεσαι τον εαυτό σου ή μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Όχι κάτι παραπάνω ούτε κάτι παρακάτω. Και η Κωνσταντίνα ήταν υπέροχη ως δεύτερος ρόλος. 'Ισως να μην ήρθε ακόμη η ώρα της να ηγηθεί μιας εκπομπής και αν και είναι ακόμη νωρίς για συμπεράσματα. Μαθαίνω ότι ετοιμάζονται αλλαγές στο πάνελ, στα θέματα, παντού. Αλλά το συμπέρασμα είναι ένα. Η Κωνσταντίνα έχει πολλά χιλιόμετρα να διανύσει για να πείσει ότι ο ρόλος της κεντρικής παρουσιάστριας της ανήκει.