Ξέσπασε η Jennifer Lawrence: Είναι βιασμός, δεν είναι σκάνδαλο

Την πρώτη της δήλωση μετά την μαζική διαρροή γυμνών φωτογραφιών της, έκανε η 24χρονη ηθοποιός, το διασημότερο θύμα του Fappening.
Ξέσπασε η Jennifer Lawrence: Είναι βιασμός, δεν είναι σκάνδαλο - Κεντρική Εικόνα



Η Jennifer Lawrence, η οποία είδε τις προσωπικές τις στιγμές στο διαδίκτυο δίπλα σε εκείνες των Kate Upton, Kirsten Dunst και Kaley Cuoco μεταξύ άλλων, ξέσπασε τονίζοντας πως είναι θύμα σεξουαλικής παραβίασης. Και μόνο άδικο δεν έχει... 

“Επειδή είμαι δημόσιο πρόσωπο, επειδή είμαι ηθοποιός, δεν σημαίνει πως προκάλεσα. Είναι το σώμα μου και είναι επιλογή μου το τι θα το κάνω. Το ότι δεν ήταν επιλογή μου όλο αυτό (εννοεί την δημοσίευση των φωτογραφιών) είναι αηδιαστικό. Δεν μπορώ να πιστέψω πως ζούμε σε έναν τέτοιο κόσμο...”, τόνισε αρχικά η βραβευμένη με Oscar A' Γυναικείου ρόλου (για την ερμηνεία της στο “Silver Linings Playbok” το 2012) Jennifer Lawrence στο περιοδικό Vanity Fair.

Το Fappening, όπως ονομάστηκε, είναι η μεγαλύτερη διαρροή γυμνών φωτογραφιών διάσημων κυριών στο Internet, αποτέλεσμα υποκλοπής από hackers τον Αύγουστο του 2014 από το iCloud.

Η Lawrence συνέχισε το ξέσπασμα της, τονίζοντας: “Δεν είναι σκάνδαλο. Είναι σεξουαλικό έγκλημα. Είναι αηδιαστικό. Ο νόμος πρέπει να αλλάξει, όπως και εμείς. Αυτά τα website (τα οποία δημοσίευσαν τις κλεμμένες φώτο) είναι υπεύθυνα. Επειδή κάποιος έχει τέτοιες φωτογραφίες, η πρώτη σκέψη τους είναι να τις εκμεταλλευτούν. Με ξεπερνά όλο αυτό. Δεν μπορώ να πιστέψω πως υπάρχουν τέτοιο άνθρωποι...”.

H J-Law, η οποία είναι ζευγάρι με τον τραγουδιστή των Coldplay και πρώην άντρα της ηθοποιού Gwyneth Paltrow, Chris Martin, αποκάλυψε πως μέχρι και οι φίλοι της είδαν τις επίμαχες φωτογραφίες: “Κρυβόμουν από την ντροπή μου. Ακόμη και οι φίλοι μου είδαν αυτές τις φωτογραφίες. Προσπαθώ να μην θυμώσω, αλλά την ίδια στιγμή σκέφτομαι πως με είδαν γυμνή χωρίς την άδεια μου”.

Για το θέμα έχει ξεκινήσει έρευνα το FBI, ενώ οι διαρροές γυμνών celebrities συνεχίζεται, με την ηθοποιό Winona Ryder, να είναι το τελευταίο θύμα.