5 πράγματα που έμαθα για το γάμο, από το.. γάμο μου!

Έπρεπε να παντρευτούμε για να διαπιστώσουμε μερικά πολύ απλά πράγματα που όλες οφείλουμε να γνωρίζουμε...
5 πράγματα που έμαθα για το γάμο, από το.. γάμο μου!



1. Ο γάμος είναι το μεγαλύτερο party της ζωής σου. Είναι εκεί όλοι οι φίλοι σου και οι γονείς σου και χαίρονται με τη χαρά σου! Στο χέρι σου είναι να το ετοιμάσεις όπως θέλεις και να το ζήσεις όπως το έχεις ονειρευτεί.

2. Ο γάμος είναι πολυέξοδο project. Ξεκινάς με προσδοκίες να μη ξεπεράσεις ένα συγκεκριμένο ποσό και καταλήγεις με αυτό το ποσό στη νιοστή! Εντάξει αν έχεις τον έλεγχο μπορεί να ξεφύγεις λίγο λιγότερο. ΥES I DO TIP. Αντί να αγοράσεις το νυφικό σου μπορείς να το ράψεις γλιτώνοντας περίπου 2000 ευρώ.

3. Ο γάμος είναι διασκεδαστικός. Δεν ξέρω αν στη δουλειά σου κάνεις Project management όμως το να ξεκινάς από το μηδέν και να στήνεις όλο το σκηνικό παρέα με τις φίλες σου είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό και δημιουργικό.

4. Ο γάμος θέλει έρευνα αγοράς. Θέλει υπομονή, flat παπούτσια και πολύ τρέξιμο. Την ίδια μπομπονιέρα την βρήκα σε ένα μαγαζί 1,5 ευρώ και σε άλλο 3,5 ευρώ. Εκτός αν έχεις αποφασίσει να προσλάβεις wedding planner οπότε απλά πληρώνεις αυτά που θα συμφωνήσετε.  Αν δεν έχεις τα χρήματα για wedding planner καλό θα είναι να αναθέσεις σε ένα άτομο ή και δύο (όχι φίλους σου) να έχουν υπ’ ευθύνη τους τη διακόσμηση του γάμου εκείνη την ημέρα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τα καταφέρεις μόνη σου. Ειδικά αν ο γάμος γίνεται μακριά και πρέπει να στολίσεις τραπέζια, παραλία, εκκλησία.

5. Ο γάμος θέλει πλάνο. Αν δεν είσαι οργανωμένη όλα σου φαίνονται βουνό. Αν τα βάλεις σε ένα excel και σημειώνεις τις εκκρεμότητες θα δεις πως όλα γίνονται πιο ευχάριστα. Tip: Χώρισε το χρόνο που έχεις και τις υποχρεώσεις σου και θέσε ως στόχο να ασχολείσαι με 2 θέματα την εβδομάδα. πχ 22-28 Σεπτεμβρίου: Νυφικό, μπομπονιέρες.  3-4 μήνες δουλειάς είναι υπέρ-αρκετοί για να οργανωθεί ένας γάμος.