Το carrot cake της Ειρηνούλας

Το γενέθλιο κέικ που κατάφερα να φτιάξω.
Το carrot cake της Ειρηνούλας



Έκλεισε τα τρία της χρόνια η κόρη της καλύτερής μου φίλης και παράλληλα το πιο όμορφο κορίτσι του πλανήτη, η Ειρηνούλα. Κάτι που με ώθησε να ολοκληρώσω για πρώτη φορά με επιτυχία ένα νοστιμότατο carrot cake, παρά τις περιορισμένες μου μαγειρικές ικανότητες.

Της το πρόσφερα, η μαμά της την έβαλε να μου δώσει ένα φιλάκι και αυτό ήταν αρκετό για να πω ότι άξιζε τον κόπο.

 Ιδού τι χρειάστηκα και πώς το έφτιαξα:

Υλικά:

4 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
1 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
2 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
2 βανίλιες ή λίγο κονιάκ
4 αυγά
1 φλιτζάνια ηλιέλαιο
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
100γρ. τυρί κρέμα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
Smarties

Πώς το έφτιαξα:

Έβαλα σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και τα ανακάτεψα. Έπειτα αφού έριξα το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ το έψησα σε προθεσμασμένο φούρνο για μία ώρα στους 200οC. Όταν πέρασε το πρώτο μισάωρο κάλυψα τη φόρμα με αλουμινόχαρτο.  Όταν ετοιμάστηκε και κρύωσε το έβγαλα από τη φόρμα.  Έπειτα έφτιαξα το γλάσο χτυπώντας στο μίξερ την κρέμα μαζί με τη ζάχαρη.

Πασάλειψα το κέικ με το γλάσο και έδειξα τα χρόνια που έκλεισε η Ειρηνούλα μας με smarties. Στο γλάσο που μου περίσσεψε πρόσθεσα χρώμα ζαχαροπλαστικής για να βελτιώσω το ντεκόρ.

Τέλος, το έβαλα στο ψυγείο να κρυώσει καλά και μετά από κάποιες ώρες ήταν έτοιμο!