Πρώτα δευτερόλεπτα γνωριμίας: Ποια είναι τα συμπεράσματα που βγάζουν οι άλλοι για σένα

Πριν καν μιλήσετε.
Πρώτα δευτερόλεπτα γνωριμίας: Ποια είναι τα συμπεράσματα που βγάζουν οι άλλοι για σένα



Είναι αυτό που λέμε η πρώτη εντύπωση. Πολλές ατάκες έχουν ακουστεί για την πρώτη φορά που συναντάμε κάποιον. Οι φίλοι μας οι Άγγλοι το έχουν εκφράσει πολύ ωραία: «Don’t judge a book by its cover». Το κάνουμε όμως όλοι. Σε ένα άρθρο του Business Insider συγκεντρώθηκαν όλα τα συμπεράσματα που βγάζουμε για κάποιον στα πρώτα δευτερόλεπτα  της γνωριμίας μας.

Αξιοπιστία
Αυτό που για κάποιους παίρνει χρόνο, για την πλειοψηφία είναι θέμα δευτερολέπτων.

Ερευνητές στο Princeton διεξήγαγαν έρευνα στην οποία συμμετείχαν 100 φοιτητές και τους ζητήθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να βαθμολογήσουν μεταξύ άλλων, την ελκυστικότητα, την επιθετικότητα ή την αξιοπιστία στα πρόσωπα των ηθοποιών που είχαν απέναντί τους.

Αντίστοιχα, οι συμμετέχοντες σε μία άλλη ομάδα ισάριθμων ατόμων, μπορούσαν να αποφασίσουν για όλα τα παραπάνω σε όσο χρόνο χρειάζονταν. Ενώ οι χρόνοι για το κάθε χαρακτηριστικό ήταν διαφορετικοί και οι δύο ομάδες στο θέμα της αξιοπιστίας, κατέληξαν στα πρώτα δεύτερα.
 

Υψηλό Status και Επιτυχία
Στο συγκεκριμένο θέμα ήρθε μια έρευνα από την Δανία, για να επιβεβαιώσει ότι τα brands που φοράς επηρεάζουν την γνώμη των άλλων σε σχέση με το οικονομικό και κοινωνικό σου επίπεδο.

Άνδρες οι οποίοι φορούσαν κάποιο αναγνωρίσιμο brand, τύπου (Lacoste ή Ralph Lauren), έδειχναν να έχουν ισχυρότερο status και επαγγελματική επιτυχία σε σύγκριση με εκείνους που δεν φαινόταν η μάρκα του ρούχου τους.

Αν δε, κάποιοι ήταν ντυμένοι με costume made ρούχα, το success story τους ήταν δεδομένο πριν καν ειπωθεί.

Παρωχημένο αλλά ισχύει.

 

Εξυπνάδα
Μία έρευνα που διεξήχθη πριν κάποια χρόνια στο Loyola Marymount University, έδειξε ότι στα πρώτα δευτερόλεπτα συναναστροφής με κάποιον, αναγνωρίζεται η εξυπνάδα του.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, ένας τρόπος για να γίνει αντιληπτή η οξυδέρκεια σου είναι αν κατά την γνωριμία σου με ένα νέο πρόσωπο, το κοιτάζεις στα μάτια. 

Από ό,τι φαίνεται η επιστήμη ήρθε να αποδείξει ότι τα μάτια εκτός από καθρέφτης της ψυχής είναι και καθρέφτης του μυαλού σου.
 

Εξωστρέφεια 
Είσαι περιπετειώδης και εξωστρεφής τύπος; «Φαίνεται από το περπάτημα σου» υποστηρίζει μια έρευνα του Durham University. 

Ζητήθηκε από μια ομάδα φοιτητών να βγάλουν κάποια συμπεράσματα παρακολουθώντας βίντεο ανθρώπων που περπατούσαν στον δρόμο. Όσων ο βηματισμός ήταν χαλαρός και ανάλαφρος χαρακτηρίστηκαν εξωστρεφείς ενώ όσων ήταν συγκρατημένο, εσωστρεφείς και πολλές φορές νευρωτικοί.