Πώς η περίοδος μπορεί να σου φτιάξει το κέφι

Τα νεύρα δεν πάνε απαραίτητα πακέτο με την περίοδο.
Πώς η περίοδος μπορεί να σου φτιάξει το κέφι



Έχεις περίοδο και θέλεις να εξαφανιστείς από τη γη, αυτό το ξέρουμε. Η κοιλιά σου πονάει σα να σε χτυπούν με σφυριά, τα μπράτσα σου θυμίζουν παλαιστή, το δέρμα σου γίνεται λιπαρό και δε στέκεται το μακιγιάζ, πετάς σπυριά λες και περνάς εφηβεία, δεν μπορείς να κάνεις σεξ, άσε που φεύγουν τα 5ευρα σε ταμπόν και σερβιέτες, ενώ δεν έχεις  μαντήλι να κλάψεις. Γενικά, χάλια η κατάσταση. Σήμερα, όμως αποφάσισα να την ωραιοποιήσω καταγράφοντας τη θετική πλευρά αυτού του παράξενου μαρτυρίου που κάθε γυναίκα περνάει σε μηνιαία βάση. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις 4 λόγους για τους οποίους η περίοδος μπορεί τελικά να σου φτιάξει το κέφι.

Το μεγαλείο της λιγούρας

Όπως είναι γνωστό, πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου, οι γυναίκες έχουμε ανεξέλεγκτες λιγούρες, καθώς οι ορμόνες μας επηρεάζουν τον εγκέφαλο και την επιθυμία μας για φαγητό και γλυκό. Έχεις όμως προσέξει ότι η εμπειρία του γλυκού αποκτά άλλη διάσταση; Η επιθυμία σου είναι τόσο έντονη, που το να φας την αγαπημένη σου σοκολάτα μοιάζει με ελεύθερη πτώση λίγα λεπτά αφού σου ανακοίνωσαν ότι κέρδισες το τζόκερ. Είναι η απόλαυση σε όλο της το μεγαλείο.

Το τέλειο άλλοθι

Η περίοδος είναι η καλύτερη δικαιολογία και ποτέ δεν αμφισβητήθηκε. Θες να φύγεις λίγο πιο νωρίς από τη δουλειά; Ψάχνεις αφορμή για να μην πας γυμναστήριο; Για να γλιτώσεις μία de facto βαρετή έξοδο;  Για να πλύνει τα πιάτα η συγκάτοικός σου; Για να βρωντοφωνάξεις ότι έχεις νεύρα, που ούτως ή άλλως είχες; Η περίοδος μπορεί να σε γλιτώσει από αγγαρείες και εσύ να καταλήξεις κουκουλωμένη κάτω από τα παπλώματα του κρεβατιού σου, τρίβοντας τα χέρια σου για το πώς τους ξεγέλασες όλους.   

Έχεις εξάψεις; Καλύτερα…

Δεν ξέρω ποια είναι η επιστημονική τεκμηρίωση, όμως γνωρίζω πολύ καλά ότι πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου η σεξουαλική επιθυμία των γυναικών χτυπάει κόκκινο. Αρκετές από εμάς νιώθουν ότι ξυπνάει το σώμα τους από το λήθαργο, ενώ το σεξ πριν την περίοδο είναι σίγουρη επιτυχία. Άσε που φουσκώνει το στήθος σου και κατ’ επέκταση η αυτοπεποίθησή σου.

Η περίοδος είναι υγεία

Επίσης, η μέρα που σου έρχεται περίοδος δείχνει ότι ο κύκλος σου πάει «ρολόι» και δεν είναι απρόβλεπτος, άρα είναι δείγμα υγείας. Τέλος, μην ξεχνάς ότι σου προσφέρει κάθε φορά μία μικρή ανακούφιση, γιατί μόλις βεβαιώθηκες ότι δεν έμεινες έγκυος εκτός προγράμματος. Τόσες και τόσες ιστορίες που έχεις ακούσει για απρόβλεπτες εγκυμοσύνες, μία ανησυχία την είχες.