Αντίπαρος: Μία φορά δεν είναι ποτέ αρκετή

Η Αντίπαρος διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που θέλεις σε ένα νησί για να ανανεώνεις το ραντεβού σου κάθε χρόνο. Μικρό, εναλλακτικό, αλλά ταυτόχρονα κοσμπολίτικο, αυτό το νησί δεν σε κουράζει ποτέ κι έχει πάντα κάτι νέο να ανακαλύψεις.
Αντίπαρος: Μία φορά δεν είναι ποτέ αρκετή - Κεντρική Εικόνα



Από τα γραφικά σοκάκια και τις υπέροχες παραλίες μέχρι τη λαχταριστή πίτσα με βιολογικά αβγά του Lollo’s και την cult φάση του La Luna, η Αντίπαρος είναι γεμάτη αντιθέσεις. Και γι’ αυτό δεν μπορείς παρά να την ερωτευτείς.

Μάρω Παρασκευούδη

Η φίλη μου η Νεφέλη είναι της άποψης ότι δεν πρέπει να επισκέπτεσαι δεύτερη φορά το ίδιο νησί, γιατί έτσι δεν έχεις την ευκαιρία να δεις καινούρια μέρη. Σωστό, αλλά όχι στην περίπτωση της Αντιπάρου. Αυτό το νησί σε κάνει να νιώθεις μία απίστευτη οικειότητα και σου δημιουργεί την ανάγκη να επιστρέψεις. Κάναμε  καινούριες γνωριμίες στο λεπτό, όπως την Ηλέκτρα και την σούπερ γιαγιά της – ιδιοκτήτρια των ενοικιαζόμενων «Κατερίνα» (αν πας να μείνεις εκεί αφού είναι αξιοπρεπή, οικονομικά και πιο κεντρικά δεν γίνεται), την Αλεξία και τη μητέρα της – ιδιοκτήτρια του υπέρ τέλειου Tea’s και την Ελένη – ιδιοκτήτρια του επίσης καταπληκτικού Zali, μιας και οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού (ντόπιοι και μη) είναι χαμογελαστοί και φιλικοί. Αρκεί δηλαδή μία περατζάδα από τον κεντρικό δρόμο και την επόμενη μέρα σε χαιρετούν όλοι.

Τα αγαπημένα μου:

Lollo’s

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πιτσαρία για αυθεντική ‘pinsa’, με εκλεκτά υλικά, ψημένη στον ξυλόφουρνο. Μπορεί το μαγαζί να φημίζεται για τις πίτσες του, αλλά τα ζυμαρικά του είναι το ίδιο εξαιρετικά. Δεν έχεις παρά να ολοκληρώσεις το γεύμα με μία δροσερή σαλάτα και κρασί. (22840 61215)

Elia kafenes

Από εκεί θα ξεκινήσεις την ημέρα σου για να πάρεις δυνάμεις. Φρουτοσαλάτες, σάντουιτς, αβγά σε διάφορες εκδοχές και pancakes με μπόλικη νουτέλα δεν σταματούν να πηγαινοέρχονται στα γύρω τραπεζάκια. Το βράδυ επιστρέφεις για μεζέδες και ποτά κι αν είσαι τυχερός πετυχαίνεις και κανένα λαϊβάκι.  (2284 061704)

Tea’s

Η αγορά της Αντιπάρου ξεπερνά κάθε προσδοκία, αφού οι fashion boutiques φροντίζουν να μην λείψει τίποτα από τα καλοκαιρινά σου outfits. Καφτάνια, boho αξεσουάρ, σέξι σορτς, εσπαντρίγιες, τέλεια μαγιό και πολλά ακόμη beach essentials είναι μόνο μερικά από αυτά που θα βρεις στο μαγαζί της Αλεξίας και της μητέρας της. Οι δυο τους δε είναι τόσο κούκλες και στιλάτες που δεν μπορείς παρά να εμπιστευτείς την κρίση και τις συμβουλές τους. (22840 61130) Τα καλά νέα: θα βρεις το Tea’s και στην Αθήνα (Αφροδίτης 45-49, Π. Φάληρο 211 4072355)

Zali

Η Ελένη τα άφησε όλα πίσω της για να ανοίξει ένα υπέροχο μαγαζί στην Αντίπαρο. Θα βρεις όλα τα hip brands – Manebi, Sun of a Beach Towels, αλλά και νέους, πολλά υποσχόμενους έλληνες designers. Το highlight όμως του Zali είναι τα ομώνυμα χειροποίητα σανδάλια. Μην φύγεις αν δεν πάρεις ένα ζευγάρι. (22840 61717)

Το ηλιοβασίλεμα από τον Αϊ Γιώργη

Ρομαντική δεν με λες αλλά το ηλιοβασίλεμα από το εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Αξίζει να φύγεις λίγο νωρίτερα από την παραλία για να το προλάβεις.