Οικογενειακά μυστικά εξηγούν το κακό γούστο της Jane Fonda στους άντρες

Η αυτοκτονία της μητέρας της, στοιχειώνει ακόμα το σύμβολο του σεξ, ενώ ο τελειομανής-νταής πατέρας, της δημιούργησε εμμονές.
Οικογενειακά μυστικά εξηγούν το κακό γούστο της Jane Fonda στους άντρες - Κεντρική Εικόνα



Ένα οικογενειακό μυστικό εξηγεί γιατί η Jane Fonda έχει τόσο κακό γούστο στους άντρες. Ο πατέρας της ήταν ένας νταής, γυναικάς, ενώ πάντα κατηγορούσε την καταθλιπτική μητέρα της για το χωρισμό τους. Το σύμβολο του σεξ ένιωθε εγκαταλελημένη από την μητέρα της, Frances που είχε εννέα αποβολές πριν τη γεννήσει και πίστευε πως έβρισκε χρόνο μόνο για τον μικρότερο αδελφό της Peter. Σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση ακτιβιστών, το κοινό έμεινε έκπληκτο από τις αποκαλύψεις του 76χρονου ηθοποιού πατέρα της. Ο ίδιος είπε πως η μητέρα της είχε αυτοκτονήσει και πως από την ηλικία των 8 κακοποιούνταν σεξουαλικά. Μετά και αυτή τη δήλωση η Jane Fonda ανέτρεξε στα ιατρικά αρχεία και ανακάλυψε το μεγάλο αυτό μυστικό. Η ίδια δήλωσε, “από τη στιγμή που τα διάβασα, όλα μπήκαν στη θέση τους. Μπορούσα πλέον να συγχωρήσω την ίδια, αλλά και τον εαυτό μου”

Στην πραγματικότητα η κακοποίηση που φέρεται να υπέστη η μητέρα της ήταν μία από τις πολλές δυσάρεστες ιστορίες του Hollywood. Ο Henry Fonda ανερχόμενο τότε αστέρι του κινηματογράφου συνάντησε τη Frances κόρη ενός αμερικανού βιομήχανου κατά τη διάρκεια της ταινίας Wings Of The Morning. Μετά από πολλές πιέσεις και εκδηλώσεις αγάπης και ρομαντισμού τελικά παντρεύονται.

Η Jane πίστευε πως η μητέρα της είχε κακοποιηθεί από τον δάσκαλο μαθημάτων πιάνο και της δημιούργησε πολλά ψυχολογικά τραύματα. Ο πρώτος της άνδρας, πολλά χρόνια μεγαλύτερος της, ο επιχειρηματίας George Brokaw ήταν βίαιος και αλκοολικός, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που την είχε ξυλοκοπήσει άγρια. Ως μητέρα δύο μικρών παιδιών η άστατη και εγωκεντρική Frances αγνόησε την κόρη της, που ανατράφηκε ουσιαστικά από νταντάδες. Ο πατέρας της Henry δεν ήταν καλύτερος, αφού προτιμούσε να πετάει χαρταετούς με τον σταρ της εποχής Jimmy Stewart αντί να περνάει χρόνο με τα παιδιά του. Ήταν ένας κακός και άπιστος σύζυγος.

Μετά τη γέννηση του Peter, το 1940, διαγνώσθηκε πως η Frances Fonda πάσχει από διπολική διαταραχή. Ανακαλύπτοντας την απιστία του συζύγου της προσπάθησε με κάθε τρόπο να του κινήσει το ενδιαφέρον. Κυκλοφορούσε γυμνή μπροστά του, τον παρακαλούσε γονατιστή, αλλά τίποτα απ όλα αυτά δεν λειτούργησε. Oταν ο άντρας της μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να παίξει στο Broadway, βυθίστηκε ακόμα περισσότερο στην κατάθλιψη κάτι που έγινε αντιληπτό και από τα μικρά παιδιά της. Τρομοκρατημένη πως θα χαλούσε η εμφάνισή της, περνούσε ατελείωτες ώρες κλεισμένη σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για να κρατήσει το δέρμα της νεανικό και επιδόθηκε σε πολλές πλαστικές εγχειρήσεις.

Το 1949 ο Henry Fonda ζήτησε διαζύγιο για να παντρευτεί την κατά 20 χρόνια μικρότερη του Susan Blanchard. Αυτό ήταν και το τέλος της. Κατέρρευσε διανοητικά, ενώ μπαινόβγαινε σε ψυχιατρεία, πολλές φορές περιορισμένη φορώντας ζουρλομανδύα. Εβδομάδες πριν αυτοκτονήσει ήταν φιλοξενούμενη ενός φίλου της στο Μανχάταν. Ένα βράδυ, λέει, την είδε να στέκεται μπροστά από τον καθρέπτη και χαϊδεύοντας τον λαιμό της, αναρωτήθηκε που είναι η φλέβα. Τελικά αποδείχτηκε ως ένα απαίσιο προφητικό σχόλιο.

Η Jane Fonda έμαθε τη φρικτή αλήθεια για την αυτοκτονία της μητέρας της μήνες αργότερα όταν ένας συμμαθητής της, της έδειξε ένα άρθρο ενός κινηματογραφικού περιοδικού. Από την άλλη ο αδελφός έμεινε στην άγνοια για χρόνια. Έχοντας τρομερούς εφιάλτες για τη νεκρή της μητέρα έγραψε ένα σχετικό γράμμα στον πατέρα της. Εκείνος της επέστρεψε τις επιστολές με υπογραμμισμένα με κόκκινο μελάνι τα ορθογραφικά της λάθη, αρνούμενος να συζητήσει οτιδήποτε είχε σχέση με τον θάνατο της μητέρας της.

Κληρονόμησε την εμμονή της με την εμφάνισή της. Εγινε βουλιμική μια κατάσταση που επιδεινώθηκε από τον τελειομανή πατέρα της. Μάλιστα έχει εξομολογηθεί, πως, “με έκανε να νιώθω πως δεν θα με αγαπήσει αν δεν ήμουν τέλεια”. Αργότερα παραδέχτηκε ήταν η αιτία της εμμονής που είχε να ευχαριστεί τους άνδρες. Παρομοιάζει τον εαυτό της με χαμαιλέοντα, αφού μπορούσε να ταιριάζει με διαφορετικού είδους άνδρα. Ο Γάλλος σκηνοθέτης Roger Vadim τον οποίο παντρεύτηκε το 1965 την εδραίωσε σε σύμβολο του σεξ με τον ρόλο της στην ταινία Barbarella.
Τον περιέγραψε ως μια καλύτερη εκδοχή του πατέρα της, δεδομένου πως ήταν αλκοολικός, χαρτοπαίκτης και ψυχαναγκαστικός. Ηταν ένα από τα πιο γκλάμουρ ζευγάρια της εποχής. Ο Vadim -πρώην άνδρας της Brigitte Bardot- την έπεισε να δεχτεί έναν ανοιχτό γάμο. Σύμφωνα με την ίδια όλα άρχισαν όταν πήγε στο σπίτι τους μία γυναίκα συνοδό.

Πνίγοντας τον θυμό και τη ζήλια της δηλώνει “το έριξα στο σεξ. Το έκανα με την ικανότητα και τον ενθουσιασμό της ηθοποιού που είμαι, για να κρατήσω έναν άνθρωπο ευτυχισμένο”. Ο γάμος τους τελείωσε 8 χρόνια αργότερα.

Στη συνέχεια παντρεύτηκε τον αριστερό ακτιβιστή Tom Hayden τον οποίο συνάντησε το 1972 κατά την επίσκεψή της στο Βόρειο Βιετνάμ. Πολλοί αμερικανοί δεν θα τη συγχωρήσουν ποτέ για την αντιπολεμική της στάση. Οπως με τον πρώτο της σύζυγο, η Jane θυσιάστηκε και για τον δεύτερο. Την ανάγκασε να μένει σε ένα μικρό μπανγκαλόου στην Καλιφόρνια και να πλένει όλα τα ρούχα στο χέρι γιατί ήταν αρνητικός με τα πλυντήρια.

Φίλοι του ζευγαριού είπαν πως δεν άντεχε τη φήμη της, αλλά ευχαρίστως ζούσε από τα χρήματά της τα οποία χρησιμοποίησε για να ξεκινήσει την πολιτική του καριέρα. Αφού ανακάλυψε πως την απατούσε, έπεσε στην αγκαλιά του Ted Turner, ιδρυτή του τηλεοπτικού καναλιού CNN. Επρόκειτο για έναν διαβόητο γυναικά που την ανάγκασε να εγκαταλείψει την υποκριτική. Ενα μήνα μετά το γάμο τους ανακάλυψε πως είχε ερωμένη, όμως λόγω της προσύλωσης της στον Χριστιανισμό έμεινε στον γάμο της για δέκα χρόνια μέχρι που ο σύζυγός της την εγκατέλειψε.

Τελικά βρήκε την ικανοποίηση στο πρόσωπο του μουσικού παραγωγού Richard Perry με τον οποίο διατηρεί σχέση από το 2009. Ωστόσο η μνήμη της αυτοκτονίας της μητέρας της, ακόμα τη στοιχειώνει. Κάποτε εμπιστεύτηκε σε έναν φίλο της πως θα μπορούσε να αυτοκτονήσει, αλλά λίγα λεπτά αργότερα το πήρε πίσω.

Γιατί; “Επειδή η ζωή είναι παρά πολύ ενδιαφέρουσα και πιστεύω πως είμαι τόσο σημαντική”.