To sexting έρχεται πριν από το sex

Τι λέει η έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο του Τέξας σε 900 εφήβους.
To sexting έρχεται πριν από το sex



Μάλλον θα έχεις ακούσει ότι πλέον τα αγοράκια και τα κοριτσάκια κάνουν σεξ πριν ακόμα κλείσουν τα 18, ίσως έχει πάρει το αυτί σου ότι γενικά τα ποσοστά μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης έχουν πέσει γιατί τα πείσαμε και να φοράνε προφυλακτικό, αυτό που μάλλον δεν ξέρεις είναι ότι τελικά η πρώτη επαφή των εφήβων με το σεξ ξεκινά με έναν περίεργο τρόπο ο οποίος λέγεται «sexting» (από το συνδυασμό των λέξεων sex και text).

Το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Γκάλβεστον δημοσίευσε πριν από λίγες μέρες ένα ενδιαφέρον άρθρο για το θέμα, το οποίο αναλύει τα αποτελέσματα μιας έρευνας στην οποία συμμετείχαν πάνω από 900 έφηβοι με μέσο όρο ηλικίας τα 16 χρόνια. Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικάνικης   Ακαδημίας Παιδιατρικής, τα 2/3 των παιδιών που συμμετείχαν παραδέχτηκαν ότι κάποιος, κάποτε τους έχει ζητήσει να στείλουν γυμνή φωτογραφία τους. Μην πανικοβάλλεστε-το 72% είπε πως δε δέχτηκε να στείλει και το 68% είπε πως οι ίδιοι δεν έχουν ζητήσει ποτέ αντίστοιχη φωτογραφία από άλλους. Η ίδια έρευνα έδειξε πως το sexting αρχίζει πριν ακόμη οι δύο έφηβοι έρθουν σε αληθινή επαφή (σαν να λέμε, πρώτα sext, μετά sex).

Ακόμη πιο ενδιαφέρον εύρημα ήταν ότι οι έφηβοι που τελικά δέχονται να βγάλουν γυμνή φωτογραφία με το κινητό τους επειδή κάποιος τους το ζητάει, είναι πολύ πιο πιθανό να έχουν αληθινή σεξουαλική επαφή μέσα στον επόμενο χρόνο.  Δεν ισχύει όμως το ίδιο για αυτούς που ζήτησαν τη γυμνή φωτό, είτε την έλαβαν είτε όχι-αυτοί μπορεί και να αργήσουν λίγο παραπάνω. Με άλλα λόγια, το σημαντικό είναι αν τελικά ένας έφηβος στέλνει τη φωτογραφία-αν είναι έτοιμος να τη στείλει, μάλλον είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα.

Το άλλο ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας είναι ότι όσοι καταλήγουν να στέλνουν γυμνές φωτογραφίες τους σε κάποιον που τις ζητάει, έχουν και περισσότερες πιθανότητες για πιο «ριψοκίνδυνη» σεξουαλική συμπεριφορά, όπως σεξ χωρίς προφυλακτικό, σεξ με πολλαπλούς συντρόφους ή σεξ υπό την επήρρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Τι πρέπει να κάνει ένας γονιός αν ανακαλύψει ότι το παιδί του άρχισε το sexting; Πέρα από το γεγονός ότι πρέπει να το ενημερώσει για τους κινδύνους που κρύβει, πρέπει επίσης να καταλάβει ότι ήρθε η ώρα να μιλήσει στο παιδί του ανοιχτά για το σεξ.

Διάβασε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του dailybeast.com για το sexting.